Tento recept mám od mojej známej a nám doma tak veľmi zachutil, že ho rada pripravujem pravidelne. Tentoraz som použila tvrdý, gouda syr, ale takisto možno použiť aj syr mozarella. Omáčka je vďaka syru dosť sýta, nám osobne už stačí k nej kysnutá knedla a hotový je obed, vôbec nechýba mäsko.
Jump to RecipeRecept
Šampiňónová omáčka so syrom
4
servings30
minutes40
minutes300
kcalSuroviny
300g šampiňónov
(1 cibuľa)
250ml vody / vývaru
100ml sladkej smotany
100g syru (gouda/mozarella)
soľ
petržlenová vňať
1-2čl octu
Postup
- Očistené huby nakrájané na rovnaké kúsky krátko orestujeme na masle a troche oleja. Keď začnú hnednúť, osolíme ich a posypeme 2 PL múky. Kdo chce môže pridať takisto k šampiňónom aj 1 cibuľku pokrájanú na drobno a spolu opekať.
- Pridáme 1 šálku vody alebo vývaru a dobre premiešame, aby sme sa vyhli hrudkám. Všetko spolu varíme 10 minút. Potom pridáme 100 ml sladkej smotany. V prípade potreby dochuťte ešte soľou a 1-2 lyžičkami octu.
- Nakoniec primiešame postrúhaný syr a už len necháme syr roztopiť. Na záver posypeme pokrájanou petržlenovou vňaťou.
Ďalšie recepty
Šampiňónová omáčka so syrom
Kde ma nájdete na sociálnych sieťach
Novinky
Šampiňónová omáčka so syrom
Tento recept mám od mojej známej a nám doma tak veľmi zachutil, že ho rada pripravujem pravidelne. Tentoraz som použila tvrdý, gouda syr, ale takisto možno použiť aj syr mozarella. Omáčka je vďaka syru dosť sýta, nám osobne už stačí k nej kysnutá knedla a hotový je obed, vôbec nechýba […]
Populárne recepty
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Najnovšie recepty
Videorecept – parená knedľa ako od babky
Celý recept nájdete tu Parená knedľa
Svieža hrnčeková pomarančová bábovka
Citrusové plody chutia výnimočne lahodne v koláčoch – či už citróny, pomaranče či limetka, ich aróma je neskutočná. Tentoraz som zvolila pomaranče a vytvorila z ních túto chutnú nadýchanú bábovku.
Krémová tekvicová polievka s krúpami
Táto polievka je fantasticky krémová vďaka pridaniu zemiakov a krúp, ktoré ju krásne zahustia. Nezabudnite tekvici a cibuľke dopriať dostatok času pri opekaní až začnú hnednúť. Oceníte neskôr na omnoho intenzívnejšej chuti polievky. Recept