Domáce laskonky s karamelovou plnkou, hrnčekový recept

Laskonky sú nielen skvelým spôsobom ako využiť bielky, čo ostali pri pečení ale takisto delikatesa, ktorú možno poznáte len z cukrárne, ale dokážete si ju pripraviť aj doma. A s týmto krok za krokom postupom to určite zvládnete a vychnutnáte si tak delikátne pečivo aj k vianociam.

Jump to Recipe

Domáce laskonky s karamalovou plnkou

Recipe by lydia.argilliCourse: Pečieme, Sladké, Vianočné pečenie, Zvyškové ostatné
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Suroviny

  • 3 bielky

  • 1/2 šálky pomletých orechov

  • 1/2 šálky strúhaného kokosu

  • 1 šálka pr. cukru

  • 4PL kr cukru

  • 120ml mlieka

  • 1 šľahačka v prášku

  • 1čl octu

  • 1Pl kukuričného škrobu

  • štipka soli

Postup

  • Pripravíme si bielka. Oddelíme ich od žĺtkov (nesmie ostať žiadne žĺtko), dáme ich do nerezovej misky a do hrnca dáme zohrievať vodu. K bielkom pridáme 1/2 cukru a štipku soli a keď voda zovrie, dáme nad ňu misku a bielka šľaháme ca 1 minútu. Potom ich odložíme stranou.
  • K bielkom pridáme zvyšný cukor a necháme miešať kuchynským robotom ca 8 minút do tuhej peny na najvyššom stupni. Potom pridáme trošku octu a škob a šľaháme ešte minútu.
  • Následne primiešame orechy ako aj kokos. Na plech dáme papier na pečenie a na to položíme formu na laskonky ak máte. Do okienok formy nanesieme tenkú vrstvu bielkového snehu a zarovnáme. Ak nemáte formu, tak môžete formovať aj pomocou lyžičky.
  • Trúbu nahrejeme. Necháme piecť pri 200C po dobu 2 minút, potom trúbu vypneme a necháme sušiť až do vychladnutia trúby (ca hodinu). Keď sú dobre usušené, dajú sa bez problémov odobrať z papier ana pečenie.
  • Zatiaľ či pripravíme plnku. Na to do hrnca cukor a za miešania ho necháme skaramelizovať. Mlieko si nahrejeme a keď cukor dostane správnu farbu tak zalejeme mliekom a miešame až sa karamel roztopí. Potom necháme vychladnúť.
  • Keď je karamel s mliekom vychladnutý pridáme práškovú šľahačku a dáme šľahať na najvyšší stupeň až dostaneme tuhú plnku. Tú dáme do cukrárenskej špičky.
  • Na záver už len plníme jednotlivé laskonky karamelovou plnkou a na vrch dáme druhy kus laskonky. Takto pripravené necháme v chladničke oddychovať.

Domáce laskonky s karamelovou plnkou, hrnčekový recept

Čo nájdete na recepis.sk?

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadni sem

Obľúbené produkty

Využite vianočné zľavy na všetky moje produkty, ktoré trvajú už len do vianoc.

PRODUKTY

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

Original price was: 4,99€.Current price is: 2,49€.

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
Original price was: 9,99€.Current price is: 4,99€.

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

Original price was: 19,99€.Current price is: 9,99€.

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Index

Máte surovinu a neviete čo s ňou?

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*