Vianočný stromček z lístkového cesta

Chutný vianočný stromček z lístkového cesta plnený chutnou plnkou zo špenátu, mandlí a parmezánu. Pekný pokrm pre návštevu, ktorý je rýchlo hotový.

Potrebujete:

  • 1 lístkové cesto
  • 6 PL roztopeného mrazeného špenátu
  • 5PL pomletých mandlí
  • 4PL postrúhaného parmezánu + 1 PL na posypanie
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ, čierne korenie
  • žĺtok na potretie

Postup:

  • Lístkové cesto vyrolujeme a uprostred ho rozdelíme na 2 rovnako veľké diely.
  • Rozmrazený špenát dáme do sitka aby z neho stiekla nadbytočná tekutina a potom ho dáme do misky spolu s pomletými mandľami a parmezánom, premiešame.
  • Pridáme 2 roztlačené cesnakové strúčiky a zmes dochutíme soľou (solíme opatrne keďže parmezán je už slaný druh syru) a čiernym korením.
  • Následne nanesieme špenátovú zmes na jeden diel cesta a prikryjeme ho druhým dielom cesta. Potom rohy cesta odkrojíme aby vznikol v hornej časti trojuholník a dolnú časť vykrojíme do formy kmeňa stromu. Následne narežeme vodorovne “haluze”, narežeme ich však iba do 2/3 aby ostal naďalej kmeň stromu celistvý. Cestp preložíme na plech vyložený papierom na pečenie.
  • Každú halúzku zatočíme následne. Takto pripravený stromček potrieme žĺtkom a kmeň stromu posypeme zvyšným parmezánom.
  • Pečieme pri 200C ca. 20 minút do zlatista.

Pozri tiež VIDEO k tomuto receptu- https://youtu.be/h3MhsS99YV0

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.