Krémová polievka z ružičkového kelu (vegan)

V záhrade mi rastie ešte ružičkový kel, tento je nenáročný a zvláda aj mierne mrazy. Preto som sa rozhodla ho tentoraz spracovať vo forme polievky, i keď aj čerstvý bez tepelnej úpravy chutí čerstvý ružičkový kel výborne. Táto polievka je bez mliečnych ingrediencii ale napriek tomu krásne krémovitá.

Potrebujete:

  • 1 cibuľa
  • 3 veľké zemiaky
  • 10 hlavičiek ružičkového kelu
  • 1,5l vody/zeleninový vývaru
  • 1čl soľ, čierne korenie, rasca

Postup:

  • V hrnci na oleji opečieme cibuľu pokrájanú na drobno až začne dostávať zlatistú farbu.
  • Medzitým si očistíme ružičkový kel, pritom odoberieme jeho vonkajšie lístky a kel rozrežeme na polku. Pridáme k cibuli a na miernom ohni ďalej opekáme.
  • Zemiaky si očistíme a pokrájame na kocky. Po 5 minútach opekania zalejeme kel aj cibuľu vodou prípadne zeleninovým vývarom a pridáme zemiaky.
  • Dochutíme soľou, čiernym korením a rascou a polievku necháme zovrieť. Potom na miernom ohni varíme 25 minút.
  • Následne rozmixujeme ponorným mixérom do hladka. Vďaka škrobu zo zemiaku je polievka krásne krémovitá, netreba ju už zahusťovať.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*