HomeHlavné jedlá Bezmäsité jedlá Plnené sladké zemiaky (vegan)

Plnené sladké zemiaky (vegan)

Posted in : Bezmäsité jedlá, Hlavné jedlá on by : lydia.argilli Značky:, , , ,

Sladký zemiak je skvelá zelenina, ktorú možno použiť na toľko rôznych rozmanitých spôsobov. Najmä jeho krémovitá konzistencia sa pečením ešte umocňuje, preto sa skvelo hodia na plnenie a zapekanie, napríklad s tou chutnou cícerovou plnkou so špenátom.

Potrebujete:

  • 2 veľké sladké zemiaky (batata)
  • 1 malá konzerva cíceru (150g)
  • Za 2 šálky čerstvého špenátu
  • 1Pl rajčinového pretlaku
  • 1 cibuľa
  • Soľ, čierne korenie, sušené čili
  • Sušený cesnak

Video k receptu tu- https://vm.tiktok.com/ZMLdKKr3u/

Postup:

  • Šupku zemiakov dobre umyjeme a osušíme. Nožom urobíme do zemiaku pár vpichov, vďaka tomu bude neskôr teplota trúby lepšie prenikať do vnútra zemiaku.
  • Zemiaky zabalíme do alobalu a dámenna hodinu piecť pri 200 °C.
  • Následne zemiaky necháme vychladnúť a rozrežeme ich na polovičku. Vnútro zemiaku roztlačíme vidličkou na kašu.
  • Na plnku dáme do panvice opekať 1 cibuľu pokrájanú na drobno ako aj cícer zbavený šťavy.
  • Po 2-3 minútach pridáme rajčinový pretlak a zmes okoreníme soľou, čiernym korením a sušeným cesnakom. V tomto prípade sa hodí sušený cesnak lepšie ako čerstvý nakoľko má tento menej dominantnú chuť.
  • Za šálku špenátu rozmixujeme z 2Pl vody a pridáme do panvice spolu s čerstvým špenátom. Dusíme ešte 1 minútu.
  • Potom plnkou naplníme zemiaky a dáme ich ešte na 10 minút zapekať do trúby.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error

Enjoy this blog? Then follow also on these chanells.