Plnené sladké zemiaky (vegan)

Sladký zemiak je skvelá zelenina, ktorú možno použiť na toľko rôznych rozmanitých spôsobov. Najmä jeho krémovitá konzistencia sa pečením ešte umocňuje, preto sa skvelo hodia na plnenie a zapekanie, napríklad s tou chutnou cícerovou plnkou so špenátom.

Potrebujete:

  • 2 veľké sladké zemiaky (batata)
  • 1 malá konzerva cíceru (150g)
  • Za 2 šálky čerstvého špenátu
  • 1Pl rajčinového pretlaku
  • 1 cibuľa
  • Soľ, čierne korenie, sušené čili
  • Sušený cesnak

Video k receptu tu- https://vm.tiktok.com/ZMLdKKr3u/

Postup:

  • Šupku zemiakov dobre umyjeme a osušíme. Nožom urobíme do zemiaku pár vpichov, vďaka tomu bude neskôr teplota trúby lepšie prenikať do vnútra zemiaku.
  • Zemiaky zabalíme do alobalu a dámenna hodinu piecť pri 200 °C.
  • Následne zemiaky necháme vychladnúť a rozrežeme ich na polovičku. Vnútro zemiaku roztlačíme vidličkou na kašu.
  • Na plnku dáme do panvice opekať 1 cibuľu pokrájanú na drobno ako aj cícer zbavený šťavy.
  • Po 2-3 minútach pridáme rajčinový pretlak a zmes okoreníme soľou, čiernym korením a sušeným cesnakom. V tomto prípade sa hodí sušený cesnak lepšie ako čerstvý nakoľko má tento menej dominantnú chuť.
  • Za šálku špenátu rozmixujeme z 2Pl vody a pridáme do panvice spolu s čerstvým špenátom. Dusíme ešte 1 minútu.
  • Potom plnkou naplníme zemiaky a dáme ich ešte na 10 minút zapekať do trúby.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.