Krémeš s gaštanovým pyré

Niekedy je ťažké sa rozhodnúť, najmä ak na výber stoja 2 lahôdky ako lístkové cesto na krémeš alebo gaštanové pyré, ktoré treba spotrebovať. A keďže som sa nevedela rozhodnúť, nakoniec som zvolila kompromis a to skombinovať krémeš s gaštanovými rezami a výsledok bol tak lahodný, že sa vyjedalo ešte predtým, než vôbec stihla čokoláda na poleve stuhnúť.

Jump to Recipe

Recept

Krémeš s gaštanovým pyré

Recipe by lydia.argilli
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Suroviny

  • 1 listkové cesto

  • 1l mlieka

  • 150g kr.cukru

  • 4PL hrubej múky

  • 1 vanilkový pudingový prášok (najlepšie zlatý klas)

  • 200g masla izbovej teploty

  • 1 vanilkový cukor

  • 200 šľahačkovej smotany

  • 200g čokolády

  • 1 balenie gaštanového pyré (mrazené)

  • 300ml šľahačkovej smotany + 1 stužovač smotany

Postup

  • Lístkové cesto na viacerých miestach poprepichujeme vidličkou a necháme pri 180C piecť ca. 15-20 minút do zlatista. Potom necháme vychladnúť.
  • Na plnku zohrejeme v hrnci 900ml mlieka. Vo zvyšnom mlieku zatiaľ zmiešame pudingový prášok, múku a cukor (krištáľový a vanilkový) a všetko dobre premiešame. Keď začne vrieť mlieko, tak vlejeme pudingovú zmes a varíme za miešania až vznikne tuhý puding. Ten necháme dôkladne vychladnúť.
  • Do pudingovej zmesi primiešame mixérom maslo izbovej teploty. Plnku nanesieme na vychladnutý plát lístkového cesta. Ak chceme mať rovnako rozloženú plnku, umiestnime okolo cesta najskôr cukrárenskú obruč až potom nanesieme plnku. Necháme 30 minút v chlade oddychovať.
  • Medzitým si vyšľaháme smotanu so stužovačom do tuha a nanesieme na stuhnutú plnku. Opäť dáme chladnúť.
  • V hrnci si nahrejeme smotanu a keď je horúca pridáme čokoládu posekanú na drobno. Odoberieme z ohňa a miešame, až sa čokoláda dôkladne roztopí. Potom necháme ešte 10 minút chladnúť predtým než nanesieme na smotanovú vrstvu. Nanášame obozretne pomocou lyžičky, aby sa smotanová vrtsva nepoškodila.
  • Na záver zoberieme pyré (ešte zmrazené) a pomocou veľkého struhlíka ho postrúhame na vrch zákusku. Necháme chladiť najlepšie cez noc (ak vydržíte).

Krémeš s gaštanovým pyré

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Krémeš s gaštanovým pyré

Niekedy je ťažké sa rozhodnúť, najmä ak na výber stoja 2 lahôdky ako lístkové cesto na krémeš alebo gaštanové pyré, ktoré treba spotrebovať. A keďže som sa nevedela rozhodnúť, nakoniec som zvolila kompromis a to skombinovať krémeš s gaštanovými rezami a výsledok bol tak lahodný, že sa vyjedalo ešte predtým, […]

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný nový online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Čučoriedkový tarte z 2 vajíčok

    Čučoriedkový tarte z 2 vajíčok

    Tento tarte je skvelou voľou ak chcete rýchly a chutný múčnik a pritom spracovať väčšie množstvo ovocia. Základné maslové cesto je super jednoduché a pozostáva len zo 4 surovín. Na oblohu môžete použiť tak čerstvé ako aj mrazené ovocie.


  • Šalát s chlebovými krutónmi a syrom

    Šalát s chlebovými krutónmi a syrom

    Tento šalát som spoznala u našich známych pri spoločnom grilovaní a bol taký skvelý, že som si hneď vypýtala recept. Okrem výbornej chuti sa mi páčila možnosť využitia staršieho pečiva do niečoho chutného.


  • Najlepší dezert z tekvice – hokkaido so škoricou

    Najlepší dezert z tekvice – hokkaido so škoricou

    Možno sa vám žiada sladké ale nechcete siahnuť po sladkostiach? A čo tak si pripraviť tento super jednoduchý dezert z tekvice hokkaido. Sladkosť si môžete sami určiť a namiesto cukru použiť med či iné zdravšie sladidlo. Hlavnú chuť preberie však tento dezert zo škorice ako aj zo sušeného ovocia. A […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*