avokado recept natierka vyborny

Avokádová nátierka

Avokádo je vynikajúca potravina, bohatá na blahodárne tuky. Dá sa pripraviť formou pečenia, varenia ale najjednodukšie je ho jesť surové, napríklad vo forme nátierky. Tá je za pár minút hotová a chutí výborne, najmä na čerstvom pečive alebo topinke.

Potrebujete:

  • 1 zrelé (mäkké) avokádo
  • Soľ, čierne korenie
  • 1 strúčik cesnaku
  • Citrónová šťava

Postup:

  • Na túto nátierku treba dozreté, teda už mäkké avokádo. Ak kúpite v obchode nezrelé (tvrdé) avokádo, nieje to problém. Proste ho necháte pár dní pri izbovej teplote stáť, aby postupne dozrelo.
  • Avokádo rozrežeme pozdĺžne na polku, vybrerieme kôstku a lyžičkou vydlabeme vnútro.
  • Vnútro avokáda roztračíme vidličkou na kašu a pokvapkáme ho pár kvapkami citrónu, to zabráni tomu, že avokádo zhnedne.
  • Následne ho osolíme a okoreníme čierným korením. Pridáme tiež 1 čerstvý roztlačený cesnak.
  • Už len všetko dobre premiešame a naniesieme na chlieb.
  • Kdo chce môže hotový chlieb ešte posypať sézamom alebo čiernym sézamom.


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.