HomeHlavné jedlá Kuracie špízy z trúby na spôsob živánskej

Kuracie špízy z trúby na spôsob živánskej

Posted in : Hlavné jedlá, Mäsité jedlá, Recepty do 15 minút on by : lydia.argilli Značky:, ,

Toto jedlo si pohodlne môžete pripraviť už den vopred a na ďaľší deň ho už len nechať piecť. Ja som použila na prípravu klobásku ale kdo chce ju môže nahradiť aj slaninou.

Potrebujete:

  • 300g kuracích pŕs
  • 1-2 kuchynské cibuli
  • 6 cherry paradajok
  • 1 červená paprika
  • Klobása
  • Soľ, čierne korenie, horčica, olej
  • 500g zemiakov

Postup:

  • Keďže zemiaky treba predvariť, začneme tým, že zemiaky očistíme, pokrájame ich na osminky a dáme variť na 10 minút do osolenej vody.
  • Následne zemiaky zlejeme z vody a nasypeme ich na dno zapekacej misky.
  • Medzitým si kuracie prsia umyjeme, osušíme a pokrájame na kocky, ktoré vložíme do misky.
  • Na marinádu dáme do misky soľ, čierne korenie, 2-3 Pl oleja a 1Pl horčice. Premiešame dobre s mäsom. Je dobré mäso v marináde nechať marinovať aspoň hodinu v chlade.
  • Papriku pokrájame na kocky, klobásu ma plátky, rajčiny rozpolíme a cibuľu rozkrojíme na osminky.
  • Potom postupne na špízy striedame kuracie mäso a zeleninu až všetko spotrebujeme.
  • Hotové špízy položíme na predvarené zemiaky, potom zapekaciu nádobu zakryjeme alobalom a necháme všetko piecť pri 200C po dobu 30minút.
  • Na záver alobal odkryjeme a necháme ešte odokryté piecť 10 minút do chrumkava.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error

Enjoy this blog? Then follow also on these chanells.