Niekedy sú klasické recepty dosť časovo náročné a to hneď odrarí o ich prípravy. Tak aj punčová torta, ktorá sa tradične pripravuje z 3 ciest, ktoré sa pečú postupne a to naozaj ide do času. Preto som sa rozhodla sa nenechať odradiť a radšej spraviť zjednodušenú verziu len z 1 vysokého cesta a všetci sme si pochutili.
Jump to RecipeRecept
Zjednodušená punčová torta
Course: Nezaradené4
servings30
minutes40
minutes300
kcalSuroviny
6ks vajíčka
1 šálka pr. Cukru
1 šálka hl. Múky
1čl balenia prášku do pečiva
Malinový džem
- Sirup
200ml vody
1 rumovú esenciu
5pl kr cukru
1čl červeného potravinového farbiva alebo 1 PL malinového sirupu
- Poleva
150g pr. cukru
šťava z 1/2 citróna
1čl červeného potravinového farbiva alebo 1 PL malinového sirupu
1 rumovú esenciu
Postup
- Najskôr si pripravíme cesto. Na to vajíčka vyšľaháme s cukrom do tuhého snehu (šľaháme aspoň 8 minút do tuha).
Potom pridáme suché položky ktoré preosejeme cez sitko– prášok do pečiva, múku a vypracujeme hladké cesto.
Dávame pozor, aby sa nezničila jeho vláčnosť. - Cesto nalejeme do vymastenej tortovej formy a necháme piecť pri 160 °C v predhriatej rúre ca. 40 minút do zlatista. Cesto necháme vychladnúť a potom ho prekrojíme na 3 diely.
- Na sirup dáme do hrnca vodu, cukor a farbivo a necháme zovrieť. Potom necháme krátko variť až sa tekutina zahustí (10-15minút). Pridáme farbivo a necháme sirupu mierne vychladnúť.
- Spodný plát cesto pomažeme polovičkou marmelády a položíme naňho druhé cesto. Následne sirup pomocou lyžičky pomaly a rovnomerne po celej ploche druhého plátu cesta nanesieme a necháme vsiaknuť.
Na záver položíme aj tretí plát cesta. Takto pripravenú tortu na pár hodín zaťažíme. Ja na to používam 2-3 kuchynské dosky na krájanie, ktoré na seba poskladám a položím na zákusok. - Na polevu zmiešame v miske práškový cukor s malinovým sirupom a rumovou esenciou (prípadne červeným potravinovým farbivom ak treba). Postupne k nemu primiešavame citrónovú šťavu až vznikne mierne tuhá poleva. Tú nanesieme na vrch torty a necháme hodinu tuhnúť
Ďalšie recepty
Zjednodušená punčová torta
Kde ma nájdete na sociálnych sieťach
Novinky
Zjednodušená punčová torta
Niekedy sú klasické recepty dosť časovo náročné a to hneď odrarí o ich prípravy. Tak aj punčová torta, ktorá sa tradične pripravuje z 3 ciest, ktoré sa pečú postupne a to naozaj ide do času. Preto som sa rozhodla sa nenechať odradiť a radšej spraviť zjednodušenú verziu len z 1 […]
Populárne recepty
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Najnovšie recepty
Videorecept – parená knedľa ako od babky
Celý recept nájdete tu Parená knedľa
Svieža hrnčeková pomarančová bábovka
Citrusové plody chutia výnimočne lahodne v koláčoch – či už citróny, pomaranče či limetka, ich aróma je neskutočná. Tentoraz som zvolila pomaranče a vytvorila z ních túto chutnú nadýchanú bábovku.
Krémová tekvicová polievka s krúpami
Táto polievka je fantasticky krémová vďaka pridaniu zemiakov a krúp, ktoré ju krásne zahustia. Nezabudnite tekvici a cibuľke dopriať dostatok času pri opekaní až začnú hnednúť. Oceníte neskôr na omnoho intenzívnejšej chuti polievky. Recept