Niekedy sú klasické recepty dosť časovo náročné a to hneď odrarí o ich prípravy. Tak aj punčová torta, ktorá sa tradične pripravuje z 3 ciest, ktoré sa pečú postupne a to naozaj ide do času. Preto som sa rozhodla sa nenechať odradiť a radšej spraviť zjednodušenú verziu len z 1 vysokého cesta a všetci sme si pochutili.
Jump to RecipeRecept
Zjednodušená punčová torta
Course: Nezaradené4
servings30
minutes40
minutes300
kcalSuroviny
6ks vajíčka
1 šálka pr. Cukru
1 šálka hl. Múky
1čl balenia prášku do pečiva
Malinový džem
- Sirup
200ml vody
1 rumovú esenciu
5pl kr cukru
1čl červeného potravinového farbiva alebo 1 PL malinového sirupu
- Poleva
150g pr. cukru
šťava z 1/2 citróna
1čl červeného potravinového farbiva alebo 1 PL malinového sirupu
1 rumovú esenciu
Postup
- Najskôr si pripravíme cesto. Na to vajíčka vyšľaháme s cukrom do tuhého snehu (šľaháme aspoň 8 minút do tuha).
Potom pridáme suché položky ktoré preosejeme cez sitko– prášok do pečiva, múku a vypracujeme hladké cesto.
Dávame pozor, aby sa nezničila jeho vláčnosť. - Cesto nalejeme do vymastenej tortovej formy a necháme piecť pri 160 °C v predhriatej rúre ca. 40 minút do zlatista. Cesto necháme vychladnúť a potom ho prekrojíme na 3 diely.
- Na sirup dáme do hrnca vodu, cukor a farbivo a necháme zovrieť. Potom necháme krátko variť až sa tekutina zahustí (10-15minút). Pridáme farbivo a necháme sirupu mierne vychladnúť.
- Spodný plát cesto pomažeme polovičkou marmelády a položíme naňho druhé cesto. Následne sirup pomocou lyžičky pomaly a rovnomerne po celej ploche druhého plátu cesta nanesieme a necháme vsiaknuť.
Na záver položíme aj tretí plát cesta. Takto pripravenú tortu na pár hodín zaťažíme. Ja na to používam 2-3 kuchynské dosky na krájanie, ktoré na seba poskladám a položím na zákusok. - Na polevu zmiešame v miske práškový cukor s malinovým sirupom a rumovou esenciou (prípadne červeným potravinovým farbivom ak treba). Postupne k nemu primiešavame citrónovú šťavu až vznikne mierne tuhá poleva. Tú nanesieme na vrch torty a necháme hodinu tuhnúť
Ďalšie recepty
Zjednodušená punčová torta
Kde ma nájdete na sociálnych sieťach
Novinky
Zjednodušená punčová torta
Niekedy sú klasické recepty dosť časovo náročné a to hneď odrarí o ich prípravy. Tak aj punčová torta, ktorá sa tradične pripravuje z 3 ciest, ktoré sa pečú postupne a to naozaj ide do času. Preto som sa rozhodla sa nenechať odradiť a radšej spraviť zjednodušenú verziu len z 1 […]
Populárne recepty
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Najnovšie recepty
Čučoriedkový tarte z 2 vajíčok
Tento tarte je skvelou voľou ak chcete rýchly a chutný múčnik a pritom spracovať väčšie množstvo ovocia. Základné maslové cesto je super jednoduché a pozostáva len zo 4 surovín. Na oblohu môžete použiť tak čerstvé ako aj mrazené ovocie.
Šalát s chlebovými krutónmi a syrom
Tento šalát som spoznala u našich známych pri spoločnom grilovaní a bol taký skvelý, že som si hneď vypýtala recept. Okrem výbornej chuti sa mi páčila možnosť využitia staršieho pečiva do niečoho chutného.
Najlepší dezert z tekvice – hokkaido so škoricou
Možno sa vám žiada sladké ale nechcete siahnuť po sladkostiach? A čo tak si pripraviť tento super jednoduchý dezert z tekvice hokkaido. Sladkosť si môžete sami určiť a namiesto cukru použiť med či iné zdravšie sladidlo. Hlavnú chuť preberie však tento dezert zo škorice ako aj zo sušeného ovocia. A […]