Niekedy je ťažké sa rozhodnúť, najmä ak na výber stoja 2 lahôdky ako lístkové cesto na krémeš alebo gaštanové pyré, ktoré treba spotrebovať. A keďže som sa nevedela rozhodnúť, nakoniec som zvolila kompromis a to skombinovať krémeš s gaštanovými rezami a výsledok bol tak lahodný, že sa vyjedalo ešte predtým, než vôbec stihla čokoláda na poleve stuhnúť.
Jump to RecipeRecept
Krémeš s gaštanovým pyré
4
servings30
minutes40
minutes300
kcalSuroviny
1 listkové cesto
1l mlieka
150g kr.cukru
4PL hrubej múky
1 vanilkový pudingový prášok (najlepšie zlatý klas)
200g masla izbovej teploty
1 vanilkový cukor
200 šľahačkovej smotany
200g čokolády
1 balenie gaštanového pyré (mrazené)
300ml šľahačkovej smotany + 1 stužovač smotany
Postup
- Lístkové cesto na viacerých miestach poprepichujeme vidličkou a necháme pri 180C piecť ca. 15-20 minút do zlatista. Potom necháme vychladnúť.
- Na plnku zohrejeme v hrnci 900ml mlieka. Vo zvyšnom mlieku zatiaľ zmiešame pudingový prášok, múku a cukor (krištáľový a vanilkový) a všetko dobre premiešame. Keď začne vrieť mlieko, tak vlejeme pudingovú zmes a varíme za miešania až vznikne tuhý puding. Ten necháme dôkladne vychladnúť.
- Do pudingovej zmesi primiešame mixérom maslo izbovej teploty. Plnku nanesieme na vychladnutý plát lístkového cesta. Ak chceme mať rovnako rozloženú plnku, umiestnime okolo cesta najskôr cukrárenskú obruč až potom nanesieme plnku. Necháme 30 minút v chlade oddychovať.
- Medzitým si vyšľaháme smotanu so stužovačom do tuha a nanesieme na stuhnutú plnku. Opäť dáme chladnúť.
- V hrnci si nahrejeme smotanu a keď je horúca pridáme čokoládu posekanú na drobno. Odoberieme z ohňa a miešame, až sa čokoláda dôkladne roztopí. Potom necháme ešte 10 minút chladnúť predtým než nanesieme na smotanovú vrstvu. Nanášame obozretne pomocou lyžičky, aby sa smotanová vrtsva nepoškodila.
- Na záver zoberieme pyré (ešte zmrazené) a pomocou veľkého struhlíka ho postrúhame na vrch zákusku. Necháme chladiť najlepšie cez noc (ak vydržíte).
Ďalšie recepty
Krémeš s gaštanovým pyré
Kde ma nájdete na sociálnych sieťach
Novinky
Krémeš s gaštanovým pyré
Niekedy je ťažké sa rozhodnúť, najmä ak na výber stoja 2 lahôdky ako lístkové cesto na krémeš alebo gaštanové pyré, ktoré treba spotrebovať. A keďže som sa nevedela rozhodnúť, nakoniec som zvolila kompromis a to skombinovať krémeš s gaštanovými rezami a výsledok bol tak lahodný, že sa vyjedalo ešte predtým, […]
Populárne recepty
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Najnovšie recepty
Videorecept – parená knedľa ako od babky
Celý recept nájdete tu Parená knedľa
Svieža hrnčeková pomarančová bábovka
Citrusové plody chutia výnimočne lahodne v koláčoch – či už citróny, pomaranče či limetka, ich aróma je neskutočná. Tentoraz som zvolila pomaranče a vytvorila z ních túto chutnú nadýchanú bábovku.
Krémová tekvicová polievka s krúpami
Táto polievka je fantasticky krémová vďaka pridaniu zemiakov a krúp, ktoré ju krásne zahustia. Nezabudnite tekvici a cibuľke dopriať dostatok času pri opekaní až začnú hnednúť. Oceníte neskôr na omnoho intenzívnejšej chuti polievky. Recept