Anjelské oči- vianočné pečivo (s videom)

Tradičné vianočné pečivo v kombinácii chutného maslového cesta a tradične jahodovej marmelády. Príprava ide s pár trikmi veľmi jednoducho a rýchlo. Dobrý recept aj na spoločné pečenie s deťmi.

Potrebujete (na 3 plechy ca.90 kusov):

  • 3 žĺtka
  • 350g hladkej múky
  • 250g (studeného) masla
  • 100g cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 100g pomletých mandlí
  • Jahodová marmeláda
  • Štipka soli

Postup:

  • V miske prešľaháme žĺtka s cukrom a vanilkovým cukrom do penista.
  • Pridáme ešte studené maslo pokrájané na kusy, soľ a múku a rukamy vypravujeme vláčne cesto. Keďže spracovávame studené maslo, nemusíme cesto už nevhať tuhnúť ale môžeme s ním hneď ďalej pracovať.
  • Z cesta rukamy odoberáme malé kúsky a z ních formujeme malé guľky veľké asi ako väčší lieskový oriešok. Tie kladieme s odstupom na plech vyložený papierom na pečenie.
  • Ak by sa cesto lepilo na ruky, stačí si ich mierne pomastiť olejom.
  • Do každej guľky potom urobíme rúčkou varešky malý otvor.
  • Mne sa osvedčilo naplniť marmeládu do jednorázoveho cukrárenského vrecka. Tak to ide jednoducho, rýchlo a hlavne čisto. Do každej pripravenej dierky nanesieme trochu marmelády.
  • Potom necháme piecť koláčiky ca. 10-15 minút pri 180C do zlatista.
  • Hotové anjelské oči posypeme práškovým cukrom a môžeme servírovať.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*