Lydia_argilli_fotenie_jedla_foodphotography_recepty_Lahodný dezert - Mango - jahodové tiramisu

Lahodný dezert – Mango – jahodové tiramisu

Ak hľadáte nepečený dezert, ktorý najmä v letných mesiacoch všetkých ohúrii, tak toto ovocné tiramissu je skvelou voľbou. Ja som zvolila kombináciu manga a jahôd, ale vy môžete použiť akékoľvek mäkké ovocie, ako aj napríklad broskyne či marhule. Nielen, že chutí výborne, ale Ľahko sa krája a dobre drží tvar. Okrem toho neobsahuje surové vajíčka a je tak nenáročný na skladovanie.

Recept

Lahodný dezert – Mango tiramisu

Recipe by lydia.argilliCourse: Nezaradené
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Suroviny

  • 2 balenia dlhých piškót

  • 250g mascarpone alebo Philadelphia syru

  • 50g pr. cukru

  • 250g jemného tvarohu

  • 250g jahôd

  • 2ks manga (alebo 4ks ak vynecháte jahody)

  • 2 balenia tortového želé + 2*50ml studenej vody

  • 2+2Pl kr. cukru

  • 150ml + 150ml vody na ovocie

  • mlieko na namáčanie piškót

  • 250ml šĽahačkovej smotany + 1 stužovač

  • škorica na ozdobu

Postup

  • Pripravíme si jednotlivé položky, ktoré budeme neskôr vrstviť. Začneme mangom. To ošúpeme a pokrájame na menšie kusy, ktoré dáme spolu s cukrom (2PL) a 150ml vody do hrnca. Necháme variť asi 10 minút do mäkka, potom rozmixujeme ponorným mixérom a necháme mierne vychladnúť.
  • Jahody takisto ošúpeme a pokrájame na menšie kusy. Dáme spolu s cukrom a 150ml vody do hrnca. Necháme variť asi 10 minút do mäkka, potom rozmixujeme ponorným mixérom a necháme mierne vychladnúť.
  • Do tretice si prichystáme krém. Na to zmiešame mascarpone s tvarohom a cukrom, prípadne pridáme vanilkový cukor.
  • Do misky si dáme mlieko, piškóty odbalíme a pripravíme si podlhovastú nádobu. Začneme vrstviť.
  • Najskôr dáme vrstvi piškót ktoré najskôr vždy krátko namočíme v mlieku a potom dáme do nádoby, tak aby sa čo možno dotýkali. Na to nanesieme jahodovú vrstvu a na to 1/2 plnky. Dobre všetko zarovnáme. Nasleduje vrstva piškót opäť namočených v mlieku, plnka a mango vrstva. Takto pripravené necháme aspoň 12 hodín v chlade.
  • Šľahačku vyšľaháme so stužovanom do tuha a dáme do cukrárenskej špičky. Nanesieme malé špičky po celej ploche manga. Kto chce na záver posype povrch škoricou.

Čo nájdete na recepis.sk?

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadni sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Obľúbené produkty

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Populárne recepty



Comments are closed.