Lydia_argilli_fotenie_jedla_foodphotography_recepty_Citrónový cheesecake Lemon Curd

Citrónový cheesecake Lemon Curd

Poznáte citrónovú marmeládu lemon curd? Táto sa tradične používa najmä v Británii ale ja som jej už dávno prišla na chuť a keď sa mi ju niekedy nechce ísť kúpiť, pripravujem si ju aj doma, neje to nič komplikované. Tentoraz som sa rozhodla spojiť chuť citrónu a lahodného cheesecaku a výsledok bol fantastický, super svieži a aromatický dezert.

Recept

Citrónový cheesecake Lemon Curd

Recipe by lydia.argilliCourse: Pečieme, Sladké
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Suroviny

  • Cesto
  • 250 g maslových sušienok

  • 2PL pr. cukru

  • 50g masla izbovej teploty

  • 1 žĺtko

  • Plnka
  • 200g jemného krémovitého syru (Lučina/Mascarpone)

  • 500g jemného tvarohu

  • 3 vajíčka

  • 1 vanilkový cukor

  • 100g pr. Cukru

  • kôra z 1 citróna

  • 50g roztopeného masla

  • 1 balenie vanilkového pudingového prášku (alebo kukuričného škrobu)

  • 50ml lemon curd -do plnky

  • 100ml lemon curd – na potretie

Postup

  • Maslové sušienky rozdrtíme na jemno (buď dáme do sáčku a rozdrtíme valčekom na cesto alebo posekáme kuchynským robotom).
    Pridáme maslo, žĺtko a práškový cukor a vymiesime rukamy do mierne lepkavého cesta.
  • Okrúhlu tortu na pečenie vymastíme a na dno rovnomerne vtlačíme cesto a pritlačíme ho pomocou rúk na dno formy. Necháme piecť 10 minút pri 180C.
  • Na plnku zmiešame jemný krémovitý syr s tvarohom, vajíčkami, vanilkovým a práškovým cukrom. Pridáme roztopené maslo a premiešame. Takisto pridáme k plnke lemon curd a citrónovú kôru. Potom plnku nalejeme na pripravený korpus.
  • Pečieme pri 180C ca. 50min. až cheesecake stuhne a zvrchu dostane peknú zlatistú farbu. Najlepšie je ho prikyrť a len posledných 10 minút nechať piecť odokrytý. Necháme vychladnúť.
  • Na záver potrieme vychladnutý cheesecake s lemon curd a môžeme servírovať.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný nový online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Juhoslovanské koláče s cesnakom a syrom

    Juhoslovanské koláče s cesnakom a syrom

    Ponúkam inšpiráciu na víkendové pečenie a tým sú tieto fantastické cesnakové juhoslovanské koláče tentoraz so syrom a bylinkami. Ich chuť je veľmi intenzívna a aróma vďaka cesnaku sýta. Veľkou výhodou je aj ich trvanlivosť, aj po 2-3 dňoch chutia skvelo a tak výborným pochutením takisto na oslavy či záhradné slávnosti. […]


  • Černicová ružová poleva

    Černicová ružová poleva

    Možno chcete len ozdobiť rýchlo vašu bábovku či koláč a nechcete siahať po polotovaroch. Upokojím vás, s týmto receptom vôbec nemusíte. Z rozvaru z ovocia, napríklad čučoriedok ale takisto aj malín či černíc si viete vyrobiť takúto skvelú polevu, ktorá nielen dobre vyzerá ale chutí intenzívne po ovocí, ktoré ste […]


  • Ako pripraviť belgické Vafle – Videorecept

    Ako pripraviť belgické Vafle – Videorecept

    Celý recept nájdete tu Belgické wafle


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*