Poznáte citrónovú marmeládu lemon curd? Táto sa tradične používa najmä v Británii ale ja som jej už dávno prišla na chuť a keď sa mi ju niekedy nechce ísť kúpiť, pripravujem si ju aj doma, neje to nič komplikované. Tentoraz som sa rozhodla spojiť chuť citrónu a lahodného cheesecaku a výsledok bol fantastický, super svieži a aromatický dezert.
Recept
Citrónový cheesecake Lemon Curd
Course: Pečieme, Sladké4
servings30
minutes40
minutes300
kcalSuroviny
- Cesto
250 g maslových sušienok
2PL pr. cukru
50g masla izbovej teploty
1 žĺtko
- Plnka
200g jemného krémovitého syru (Lučina/Mascarpone)
500g jemného tvarohu
3 vajíčka
1 vanilkový cukor
100g pr. Cukru
kôra z 1 citróna
50g roztopeného masla
1 balenie vanilkového pudingového prášku (alebo kukuričného škrobu)
50ml lemon curd -do plnky
100ml lemon curd – na potretie
Postup
- Maslové sušienky rozdrtíme na jemno (buď dáme do sáčku a rozdrtíme valčekom na cesto alebo posekáme kuchynským robotom).
Pridáme maslo, žĺtko a práškový cukor a vymiesime rukamy do mierne lepkavého cesta. - Okrúhlu tortu na pečenie vymastíme a na dno rovnomerne vtlačíme cesto a pritlačíme ho pomocou rúk na dno formy. Necháme piecť 10 minút pri 180C.
- Na plnku zmiešame jemný krémovitý syr s tvarohom, vajíčkami, vanilkovým a práškovým cukrom. Pridáme roztopené maslo a premiešame. Takisto pridáme k plnke lemon curd a citrónovú kôru. Potom plnku nalejeme na pripravený korpus.
- Pečieme pri 180C ca. 50min. až cheesecake stuhne a zvrchu dostane peknú zlatistú farbu. Najlepšie je ho prikyrť a len posledných 10 minút nechať piecť odokrytý. Necháme vychladnúť.
- Na záver potrieme vychladnutý cheesecake s lemon curd a môžeme servírovať.
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Populárne recepty
Browse Recipes
Latest Recipes
Search
My latest book
Category
- Backen (42)
- Bezmäsité (97)
- bezmäsite jedlá sladke (62)
- Bezmäsité jedlá slane (171)
- Blog (36)
- Čo zo zemiakov (21)
- Čo zo zvyškov mäsa (7)
- Čo zo zvyškov pečiva (8)
- Čo zo zvyšku ryže (9)
- comfort food (6)
- cooking (21)
- E-knihy (7)
- Hlavné jedlá (320)
- Hrnčekové recepty (175)
- Kontakt (1)
- Kuchárska kniha (1)
- Kurz (3)
- Kváskovanie (4)
- Letné recepty- džemy, zaváranie, zmrzlina (37)
- Mäsité jedlá (186)
- Nátierky (34)
- Nepečené sladkosti (52)
- Nezaradené (107)
- Omáčky (35)
- Pečieme (777)
- Pečivo (58)
- Plnky a polevy do zákuskov (28)
- Polievky (117)
- Príloha (73)
- Prívarky (11)
- Recepty do 15 minút (156)
- Šaláty (60)
- salty (2)
- Sladké (593)
- Slané (79)
- vegan (19)
- Vegánske recepty (94)
- Veľkonočné recepty (38)
- Vianočné pečenie (77)
- Vrstvené poháre (19)
- Základy varenia (75)
- Zvyškové ostatné (36)
- Zvyškové recepty (64)