Lydia_argilli_fotenie_jedla_foodphotography_recepty_Pečené kuracie stehná na póri

Pečené kuracie stehná na póri

Mali ste už možnosť vyskúšať pečený pór? Ak áno, tak viete, že pečením sa kompletne zmení nielen jeho konzistencia ale takisto jeho chuť, na intenzívnu, jemne karamelovú s grilovanou chuťou. Naučila ma to svokra, ktorá pór (jeho bielu časť) vždy pečie či už v panvici alebo v trúbe až začne dostávať malé čierne miesta na šupke a potom je už v tej správnej konzistencii.

Každopádne ma to priviedlo na myšlienku spojiť tradičné pečené kuracie stehná a pečeným pórom a ešte malý bonus, všetko z jedného pekáča. Táto obmena tradičnej klasiky bola fantastická, pór aj mäso boli jemnučké a doslova sa rozplývali na jazyku. Ak ešte hľadáte inšpiráciu na víkendový obed s rodinou a zachcelo sa vám malej obmeny, tak vrelo odporúčam vyskúšať.

V tomto recepte sa používa najmä biela časť póru. To neznamená, že zelenú máte vyhodiť, na jemno posekaná je skvelou prílohou napríklad do šalátov. Takisto ju môžete pridať do vývaru

Recept

Pečené kuracie stehná na pečenom póri

Recipe by lydia.argilliCourse: Hlavné jedlá, Mäsité jedlá
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Suroviny

  • 1kg kuracích stehien

  • 2čl červenej sladkej papriky

  • 2čl sušeného cesnaku

  • soľ, čierne korenie

  • 3ks veľkého póru (biela časť)

  • 3-4Pl oleja

  • 1 šálka vody

  • 10ks cherry rajčín

Postup

  • Kuracie stehná umyjeme, osušíme kuchynskou utierkou a marinujeme.
  • Na to zmiešame olej, soľ, čierne korenie, sušený cesnaka a pripriku a do tejto zmesy obalíme kuracie stehná. Potom ich polejeme na pekáč.
  • Pór pokrájame na 2cm hrubé kusy a pokladieme ich dookola medzi kuracie stehná. takisto vyplníme priestory rajčinami.
  • Podlejeme vodou, zakryjeme a necháme pri 200C piecť 1 hodinu.
  • Potom odokryjeme, na mäso položíme pláty masla a dopečieme ešte 20 -25 minút na 200C do chrumkava až pór začne dostávať hnedastú farbu a kurča zlatistú

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný nový online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Juhoslovanské koláče s cesnakom a syrom

    Juhoslovanské koláče s cesnakom a syrom

    Ponúkam inšpiráciu na víkendové pečenie a tým sú tieto fantastické cesnakové juhoslovanské koláče tentoraz so syrom a bylinkami. Ich chuť je veľmi intenzívna a aróma vďaka cesnaku sýta. Veľkou výhodou je aj ich trvanlivosť, aj po 2-3 dňoch chutia skvelo a tak výborným pochutením takisto na oslavy či záhradné slávnosti. […]


  • Černicová ružová poleva

    Černicová ružová poleva

    Možno chcete len ozdobiť rýchlo vašu bábovku či koláč a nechcete siahať po polotovaroch. Upokojím vás, s týmto receptom vôbec nemusíte. Z rozvaru z ovocia, napríklad čučoriedok ale takisto aj malín či černíc si viete vyrobiť takúto skvelú polevu, ktorá nielen dobre vyzerá ale chutí intenzívne po ovocí, ktoré ste […]


  • Ako pripraviť belgické Vafle – Videorecept

    Ako pripraviť belgické Vafle – Videorecept

    Celý recept nájdete tu Belgické wafle


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*