Baklažánové lodičky s parmezánom

Opäť raz zeleninový pokrm, ktorý rada pripravujem počas leta, či už ako hlavný pokrm alebo ako prílohu ku grilovaniu.

  • Potrebujete
  • 4-6ks štíhlejších
    baklažánov
  • 100g jemného krémovitého syru (lučina/mascarpone)
  • 50g parmezánu
  • 1 strúčik cesnaku
  • Soľ, čierne korenie

Postup:

  • Baklažány umyjeme, osušíme a rozrežeme na polku.
  • Do každej polovičky urobíme zárezy (p. Obrázok) a takto pripravené baklažány necháme buď piecť v trúbe pri 180C ca. 25 minút alebo ich pečieme priamo v grile na nízskej teplote.
  • Potom baklažány necháme mierne vychladnúť. Dužinu osolíme a okoreníme čiernym korením a vidličkou roztlačíme dužinu priamo v baklažáne na kašu (p. Obrázok).
  • V miske si zmiešame jemný krémovitý syr s nastrúhaným parmezánom a roztlačeným cesnakovým strúčikom.
  • Plnku nanesieme na každý diel baklažánu a rovnomerne ju rozotrieme.
  • Takto pripravené baklažány dáme dopiecť buď opäť do grilu (tam potrebujú max. 5-10 minút), alebo do trúby (tu treba počítať s ca. 15 minútami pokiaľ dostane povrch baklažánov zlatistú farbu).

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*