Doma sa mi povaľovala ešte čerstvá bryndza, ktorú som spracovala do týchto chutných chrumkavých placiek. Všetkým veľmi chutilo. K tomu ako príloha cesnakový dip s bylinkami a zmiešaný šalát.
Potrebujete:
- 1,5kg zemiakov
- 2 vajíčka
- 100g čerstvej bryndze
- 1PL zemiakového škrobu
- soľ, čierne korenie
Postup:
- Zemiaky očistíme a postrúhame na jemno. Potom dáme do sítka a vytlačíme z nich všetku tekutinu.
- Zemiaky dáme do misky. Pridáme vajíčka, bryndzu a škrob ako aj soľ a čierne korenie a dobre premiešame až sa všetko spolu spojí.
- Panvicu nahrejeme, pomažeme olejom a potom stlmíme teplotu na minimum a pomocou lyžičky kladieme kôpky zmesi a tie potom lyžičkou rozmažeme na tenkú placku po ploche panvice.
- Pečieme pomaly 10 minút na jednej strane do chrumkava, potom otočíme a pečieme ešte 5-10 minút do zlatista z druhej strany.
- Na to, aby vznikla chrumkavá kôrka je dôležité dodržať jednak pomalé pečenie a tiež dbať na to, aby zemiaku stratili čo najviac zo svojej šťavy.