Jednoduché chrumkavé bryndzové placky

Doma sa mi povaľovala ešte čerstvá bryndza, ktorú som spracovala do týchto chutných chrumkavých placiek. Všetkým veľmi chutilo. K tomu ako príloha cesnakový dip s bylinkami a zmiešaný šalát.

Potrebujete:

  • 1,5kg zemiakov
  • 2 vajíčka
  • 100g čerstvej bryndze
  • 1PL zemiakového škrobu
  • soľ, čierne korenie

Postup:

  • Zemiaky očistíme a postrúhame na jemno. Potom dáme do sítka a vytlačíme z nich všetku tekutinu.
  • Zemiaky dáme do misky. Pridáme vajíčka, bryndzu a škrob ako aj soľ a čierne korenie a dobre premiešame až sa všetko spolu spojí.
  • Panvicu nahrejeme, pomažeme olejom a potom stlmíme teplotu na minimum a pomocou lyžičky kladieme kôpky zmesi a tie potom lyžičkou rozmažeme na tenkú placku po ploche panvice.
  • Pečieme pomaly 10 minút na jednej strane do chrumkava, potom otočíme a pečieme ešte 5-10 minút do zlatista z druhej strany.
  • Na to, aby vznikla chrumkavá kôrka je dôležité dodržať jednak pomalé pečenie a tiež dbať na to, aby zemiaku stratili čo najviac zo svojej šťavy.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*