Chrumkavé cesnakové krúžky

Dnes som experimentovala v kuchyni a zistila, že keď kysnuté cesto pomažem namiesto vajíčka roztopeným maslom, tak dostane cesto krásne chrumkavú kôrku. Tak vznikli tieto cesnakové chrumkavé krúžky, ktorých sme sa nevedeli dojesť.

Potrebujete:

  • 400g hl múky
  • 1/2 (20g) čerstvých kvasníc + 1Pl kr.cukru
  • 1Pl soľ
  • 40+40g masla izbovej teploty
  • 180ml mlieka
  • 1 vajíčko
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 100g postrúhaného tvrdého syru (napr. Eidam, Gouda)
  • Za hrsť čerstvých posekaných byliniek (napr. Pažítka)
  • Sézam na ozdobu

Postup:

  • Droždie rozdrobíme do misky, posypeme cukrom a dobre premiešame. Potom necháme stáť 10minút pokiaľ sa vytvorí kvások.
  • Múku nasypeme do misky, pridáme soľ, maslo (30g), vajíčko a mlieko. Miesime až vznikne elastické cesto.
  • Cesto zakryjeme a necháme hodinu stáť aby nakyslo.
  • Potom cesto na pomúčenej pracovnej doske vyrolujeme na tenko a vytvoríme veľký obdĺžnik.
  • Zvyšné maslo roztopíme a štetcom nanesie na vyroľované cesto. Trochu masla si odložíme bokom na neskôr.
  • Cesnak roztlačíme a spolu s bylinkami rovnomerne rozotrieme na cesto.
  • Syr postrúhame na jemno a rovnomerne ho rozmiestnime na polovicu cesta. Cesto posolíme.
  • Potom v polovičke cesto preložíme, a rukamy dobre pritlačíme aby zanikli možné vzduchové bubliny. Valčekom prejdeme po ceste.
  • Cesto po šírke nožom narežeme na 10-12 pásov. Uprostred každého pásu cesta spravíme uprostred nárez (p. Obrázok).
  • Pásy cesta zatočíme a potom takto zatočené spojíme oba konce a vytvoríme kruh.
  • Kruhy položíme na plech vyložený papierom na pečenie a pomažeme ich povrch zvyšným maslom. Na záver posypeme povrch sézamom.
  • Takto pripravené kruhy dáme piecť pri 180C na ca.25 minút do chrumkava.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*