Tortellinová polievka

Chutná jednoduchá polievka, ktorá je sýta a môže nahradiť aj hlavný pokrm. Kdo chce polievku servírovať na druhý deň, tomu odporúčam uvariť tortellini v separátnom hrnci a pridať ich až pri servírovaní. Tak si lepšie uschovajú svoju konzistenciu.

Potrebujete:

  • 100g hovädzieho mletého mäsa
  • 1 kuchynská cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 červená paprika kápia
  • 1,5l vody/vývaru
  • Za šálku zelených fazuľkových strukov
  • 3Pl rajčinového pretlaku
  • 1 balenie dehydratocaných cestovín tortelini
  • Soľ, čierne korenie, 1kocka cukru, pizza korenie

Postup:

  • Cibuľu a 2 strúčiky cesnaku pokrájame na drobno a necháme na troche oleja restovať
  • Pridáme hovädzie mleté mäso, osolíme ho a pomaly opekáme.
  • K záveru opekania pridáme rajčinové pyré a krátko ho opečieme.
  • Všetko zalejeme 1,5l vody alebo vývaru. Osolíme, pridáme kocku cukru a necháme 10 minút variť.
  • Medzitým v druhom hrnci nahrejeme 1 l osolenej vody a potom necháme variť torteliny do mäkka (podľa druhu 10-15 minút). Potom ich zlejeme z vody.
  • Červenú papriku pokrájame na malé kocky. Zelenú fazuľku prekrojíme na polku. Obe pridáme k polievke a varíme ďalej 10minút.
  • Na záver pridáme cestoviny tortellini a dochutíme polievku pizza korením (sušená bazalka, oregáno, tymián).
  • Servírujeme posypanú s postrúhaným tvrdým syrom, posekanou petržlenovou vňaťou prípadne s lyžičkou kyslej smotany.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*