Tento cheesecake je pripravený bez farbiva, jeho nádhernú farbu mu dodá zredukovaný vývar z čučoriedok a tak nielen dá celému dezertu krásnu farbu ale aj tú pravú chuť čučoriedok.
Jump to RecipeRecept
Nepečený čučoriedkový cheesecake z Ricotta krému
4
servings30
minutes40
minutes300
kcalSuroviny
150g maslových sušienok
50g masla izbovej teploty
1 vanilkový cukor
200ml kyslej smotany
500g ricotta krému
5PL pr.cukru
1 balenie drtenej želatíny
3PL cukru
200g čučoriedok (čerstvých alebo mrazených)
1 PL vody
(čučoriedková marmeláda)
Postup
- Maslové sušienky dáme do hrubšieho mikroténového sáčku a uzavrieme ho. Potom valčekom na cesto toľkokrát po ňom prejdeme, až zo sušienok ostane len jemná zmes. Rozdrené sušienky dáme do vysokej misky, pridáme maslo a vanilkový cukor a dobre rukami spolu premiešame až vznikne mierne lepivá zmes.
- Tú dáme do tortovej formy a rukami rovnomerne roztlačíme po celom priemere. Necháme krátko v chladničke.
Kyslú smotanu zmiešame spolu Ricotta krémom, vanilkovým a práškovým cukrom. - Čučoriedky dáme do hrnca spolu so zvyšným cukrom a trochou vody a necháme 5 minút variť. Keď sa čučoriedky asi po 10 minútach rozvaria, precedíme ich cez sitko (mali by sme mať asi 30ml tekutiny). Necháme vychladiť
Drtenú želatínu pridáme do studenej čučoriedkovej zmesi a dáme na kratučko za stáleho miešania nadhriať na sporák (stačí 1 minúta) len toľko, aby bol hrniec teplý. Potom miešame až sa želatína rozpustí, nevaríme. - Do želatíny pridáme za 1PL Ricotta zmesi (našej plnky) a premiešame so želatínou. Na záver vlejeme želatínu do zvyšnej zmesi a dobre premiešame. Kdo chce môže korpus najskôr natrieť čučoriedkovou marmeládou.
- Na korpus obalený cukrárenskou obručou nanesieme čučoriedkovú zmes. Takto pripravený cheesecake necháme chladnúť aspoň 2hod. pred nakrojením.
Videorecepty
Chcete si pozrieť Video-postup k tomuto receptu? Tak nahliadnite na môj youtube kanál.
Najnovšie recepty
Tradičné recepty
- Domáce rezance na 3 rôzne spôsoby
- Tekvicová omáčka s grilovanými morčacími prsiami a domácou knedlou
- Moravské koláče
- Vanilkové muffiny s malinovým krémom
- Gaštanový perník s kakaovou polevou
- Zemiakové Halušky s parmezánovou omáčkou
- Turecké cestoviny “manti”
- Plnené sušené baklažány a paprika „dolmak“
- Jablkový “apple pie”
- Troj-čokoládová torta
- Krémová polievka z červenej šošovice a bulguru
- Makové šúlance zo zemiakového cesta
- Tartalettes s citrónovo-vanilkovou plnkou
- Maková torta s vanilkovým krémom a kokosom
- Gaštanovo-karamelová roláda z hrubej múky
Denne nové recepty pre celú rodinu
Nepečený čučoriedkový cheesecake z Ricotta krému
Čo nájdete na recepis.sk?
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.