Tvarohové poháre s jahodami a bielou čokoládou

Tento nepečený dezert je veľmi obľúbený u mojích detí. Klasicky ho pripravujem z mrazených jahôd alebo aj maliny či iné ovocie možno použiť.

Potrebujete:

  • 500 jemného tvarohu
  • 500g jemného kremovitého syru (Mascarpone/Lučina)
  • 50g pr. cukru
  • 50g roztopenej bielej čokolády + 50g na jemno posekanej bielej čokolády na posypanie
  • 1 vanilkový cukor
  • 2PL citrónovej šťavy
  • 2 veľké šálky drobného ovocia
  • 250 ml vody
  • 30g kr. cukru
  • 2 balenia červeného/číreho tortového želé

Postup:

  • Do misky dáme tvaroh, krémovitý syr, práškový a vanilkový cukor ako aj trošku citrónovej šťavy.
  • Do hrnca dáme vodu, nad to nerezovú misku s rozsekanou bielou čokoládou a necháme ju nad parou roztopiť.
  • Čokoládu pridáme k tvarohovej plnke a premiešame. Potom nalejeme do pohárov a necháme hodinu tuhnúť v chladničke.
  • Do 250ml vody pridáme cukor, želé a za stáleho miešania privedieme do varu. Keď zovrie stiahneme z ohňa.
  • Na smotanovú vrstvu nalejeme želé.
  • Dáme ešte na 1-2 hodiny do chladničky stuhnúť. Potom ozdobíme drobným ovocím.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.