Tento pokrm rada pripravujem počas teplých dní, taká rýchla a ľahká večera či obed. Zelené fazuľky podávam najčastejšie s čerstvým pečivom, nič viac mi ani k šťastiu netreba :).
Jump to RecipeChutné zelené fazuľky na rajčinách, letný recept
Course: Hlavné jedlá, Mäsité jedlá4
servings30
minutes40
minutes300
kcalSuroviny
2-3PL olivového oleja
500 g zelených fazuliek
3 zemiaky
1PL paprikovej pasty (Salca alebo harrisa)
2PL rajčinového pretlaku
2 väčšie rajčiny
soľ, čierne korenie, sušené čili
Ca. 400 ml vody
Postup
- Cibuľu pokrájme na drobno. Dáme do hlbokej pavice alebo širokého hrnca a pomaly opekáme na oleji.
Potom pridáme paprikovú pastu a rajčinový pretlak a krátko pečieme spolu. - Medzitým si rajčiny pokrájame na drobno a takisto zemiaky ošúpeme a pokrájame na kocky. Fazuľky očistíme a pokrájame na ca 2cm veľké kusy.
- Zmes podlejeme vodou, pridáme umyté zelené fazuľky (môžete použiť aj mrazené) ako aj rajčiny a zemiaky.
Osolíme a okoreníme čiernym korením ako aj sušeným čili. Prikryté necháme 25 minút na nízskom ohni dusiť. - Na záver podľa chuti môžeme dochutiť pár kvapkami citrónovej šťavy prípadne posypať petržlenovou vňaťou posekanou na drobno.
Pozrite si aj ďaľšie recepty z kategórie – Mäsité hlavné jedlo.
Ďalšie recepty
Chutné zelené fazuľky na rajčinách, letný recept
Kde ma nájdete na sociálnych sieťach
Novinky
Chutné zelené fazuľky na rajčinách, letný recept
Tento pokrm rada pripravujem počas teplých dní, taká rýchla a ľahká večera či obed. Zelené fazuľky podávam najčastejšie s čerstvým pečivom, nič viac mi ani k šťastiu netreba :).Pozrite si aj ďaľšie recepty z kategórie – Mäsité hlavné jedlo.
Populárne recepty
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Najnovšie recepty
Čučoriedkový tarte z 2 vajíčok
Tento tarte je skvelou voľou ak chcete rýchly a chutný múčnik a pritom spracovať väčšie množstvo ovocia. Základné maslové cesto je super jednoduché a pozostáva len zo 4 surovín. Na oblohu môžete použiť tak čerstvé ako aj mrazené ovocie.
Šalát s chlebovými krutónmi a syrom
Tento šalát som spoznala u našich známych pri spoločnom grilovaní a bol taký skvelý, že som si hneď vypýtala recept. Okrem výbornej chuti sa mi páčila možnosť využitia staršieho pečiva do niečoho chutného.
Najlepší dezert z tekvice – hokkaido so škoricou
Možno sa vám žiada sladké ale nechcete siahnuť po sladkostiach? A čo tak si pripraviť tento super jednoduchý dezert z tekvice hokkaido. Sladkosť si môžete sami určiť a namiesto cukru použiť med či iné zdravšie sladidlo. Hlavnú chuť preberie však tento dezert zo škorice ako aj zo sušeného ovocia. A […]