Obrátený makový koláč s ríbezlami

Ríbezle patria k mojím obľúbeným druhom ovocia, avšak veľakrát sa používajú pri pečení len na prípravu bublaniny. Podľa mňa je to škoda, skvelo dokážu uspokojiť chúťky aj v iných sladkých dezertoch ako napríklad v tomto obrátenom koláči, ktorý chuť dopĺňa o mak.

Jump to Recipe

Recept

Obrátený makový koláč s ríbezlami

Recipe by lydia.argilli
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Suroviny

  • 2 šálky ríbezlí + 3PL cukru (trstinový)

  • 1PL masla na vymastenie formy

  • 3 vajíčka

  • 1/2 šálky oleja

  • 1/2 šálky cukru

  • 1,5 šálky múky

  • 1/2 šálky maku (nemletého)

  • 1/2 balenia prášku do pečiva

  • 1 vanilkový cukor

  • 1/2 šálky mlieka

Suroviny

  • Začneme prípravou ovocia. Ríbezle ošúpeme a potom ich posypeme cukrom. Premiešame.
    Na spodok formy na pečenie, ktorú sme vymastili maslom vysypeme ríbezle – musia pokryť spodok formy.
    Trúbu si začneme predhrievať na 160C.
  • Na cesto si vyšľaháme vajíčka s cukrom do penista. Pridáme olej a šľaháme ďalej.
    Potom pridáme suché položky -múku, prášok do pečiva, vanilkový cukor, mak ako aj mlieko a vypracujeme vláčne cesto. Cesto nalejeme na ovocie.
  • Dáme piecť pri 160C na ca. 35-40 minút až sa zvrchu vytvorí zlatista vrstva.
    Potom necháme koláč kompletne vychladnúť.
  • Keď je vlažný môžeme odobrať tortový kruh a na piškótu položiť tanier či podložku a koláč otočiť o 180° tak aby nám ovocie ostalo na vrchu. To je vďaka pečeniu krásne karamelizované.
    Tento koláč sa doslova rozplýva na jazyku a chutí intenzívne karamelom a sviežou chuťou ovocia.

Obrátený makový koláč s ríbezlami

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Obrátený makový koláč s ríbezlami

Ríbezle patria k mojím obľúbeným druhom ovocia, avšak veľakrát sa používajú pri pečení len na prípravu bublaniny. Podľa mňa je to škoda, skvelo dokážu uspokojiť chúťky aj v iných sladkých dezertoch ako napríklad v tomto obrátenom koláči, ktorý chuť dopĺňa o mak.Recept

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný nový online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Čučoriedkový tarte z 2 vajíčok

    Čučoriedkový tarte z 2 vajíčok

    Tento tarte je skvelou voľou ak chcete rýchly a chutný múčnik a pritom spracovať väčšie množstvo ovocia. Základné maslové cesto je super jednoduché a pozostáva len zo 4 surovín. Na oblohu môžete použiť tak čerstvé ako aj mrazené ovocie.


  • Šalát s chlebovými krutónmi a syrom

    Šalát s chlebovými krutónmi a syrom

    Tento šalát som spoznala u našich známych pri spoločnom grilovaní a bol taký skvelý, že som si hneď vypýtala recept. Okrem výbornej chuti sa mi páčila možnosť využitia staršieho pečiva do niečoho chutného.


  • Najlepší dezert z tekvice – hokkaido so škoricou

    Najlepší dezert z tekvice – hokkaido so škoricou

    Možno sa vám žiada sladké ale nechcete siahnuť po sladkostiach? A čo tak si pripraviť tento super jednoduchý dezert z tekvice hokkaido. Sladkosť si môžete sami určiť a namiesto cukru použiť med či iné zdravšie sladidlo. Hlavnú chuť preberie však tento dezert zo škorice ako aj zo sušeného ovocia. A […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*