Ak sa vám k vianociam nechce vypekať, tak toto pečivo vás uchváti. Je celkom bez pečenia, musím ale hneď aj pravdivo povedať že nie bez práce. Na tvarovanie pekných úlikov budete potrebovať okrem formičky aj trochu trpezlivosti, ale opticky sa vynímajú nad všetkými inými dobrotinami, vyzerajú proste skvostne. Takže tá námaha stojí za to.
Jump to RecipeMalinové úliky s kokosovou plnkou – nepečené pečivo
Course: Pečieme, Vianočné pečenie4
servings30
minutes40
minutes300
kcalSuroviny
300 g piškót
100 g práškového cukru
120 gramov masla
1 vanilkový cukor
1 balenie dehydratovaných malín
Piškóty alebo keksíky na spodok
malinový džem
150g kokosového krému (alternatívne nutella či iný krém)
Postup
- Začneme tým, že poškóty dáme do sáčku či mixéra a rozdrtíme ich na čo možno najjemnejšie. Ja pre istotu ich ešte zvyknem preosiať cez sítko aby tam neostali žiadne väčšie kúsky. Potom dáme do misky.
- Pridáme maslo, cukor a vanilkový cukor.
- Maliny dáme najlepšie do mlynčeka na kávu a pomelieme úplne na prach. Pridáme k cestu. potom rukami miesime až vypracujeme hladké cesto a z neho urobíme šúlec. Ten pokrájame na ca 0,5 cm hrubé diely.
- Každé cesto potom natlačíme do formičky na úliky, v strede druhou formičkou vyrobíme otvor a takto prichystané dáme na tanier a aspoň na hodinu necháme chladiť
- Do jedného cukrárenského vrecka si dáme marmeládu, do druhého kokosový krém. Ak sú tuhé, dáme ich na pár sekúnd zohriať do mikrovlnky aby sa s nimi ľahšie pracovalo.
- Následne do každého úlika dáme trochu džemu do úliku, následne kokosovú plnku a na spodok nalepíme keksík alebo piškótku. Takto pripravené necháme cez noch chladiť. Pred servírovaním posypeme práškovým cukrom
Vitajte na stránke plnej receptov pre celú rodinu
Najnovšie články
Najnovšie recepty
Tradičné recepty
- Domáce rezance na 3 rôzne spôsoby
- Tekvicová omáčka s grilovanými morčacími prsiami a domácou knedlou
- Moravské koláče
- Vanilkové muffiny s malinovým krémom
- Gaštanový perník s kakaovou polevou
- Zemiakové Halušky s parmezánovou omáčkou
- Turecké cestoviny “manti”
- Plnené sušené baklažány a paprika „dolmak“
- Jablkový “apple pie”
- Troj-čokoládová torta
- Krémová polievka z červenej šošovice a bulguru
- Makové šúlance zo zemiakového cesta
- Tartalettes s citrónovo-vanilkovou plnkou
- Maková torta s vanilkovým krémom a kokosom
- Gaštanovo-karamelová roláda z hrubej múky
Denne nové recepty pre celú rodinu
Malinové úliky s kokosovou plnkou – nepečené pečivo
Čo nájdete na recepis.sk?
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.