Chrumkavé cesnakové uzlíky so syrom

Cesnakové uzlíky si môžete bez väčšej námahy pripraviť doma. Celý dom sa vám rozvonia lahodnou cesnakovou arómou. Dôležité je, že sa cesnakové uzlíky pomažú uzlíky dvakrát- raz pred pečením a raz po upečení.

Potrebujete:

  • 500g polohrubej múky
  • 20g čerstvých kvasníc + 1Pl na kvások
  • 30g (rastlinného) masla
  • ca. 150ml mlieka (alebo rastlinného mlieka)
  • soľ
  • 50g tvrdého syra (gouda alebo parmezán)
  • 3-4 PL roztopeného (rastlinného) masla
  • 4 strúčiky cesnaku na pomazanie
  • 2 PL byliniek podľa chuti

Postup:

  • Kvasnice si rozdrobíme do misky a posypeme cukrom. Lyžičkou dobre premiešame a pripravíme si kvások.
  • Mlieko si nahrejeme, pridáme maslo a pomiešame až sa maslo roztopí. Necháme vychladnúť.
  • Do múky pridáme kvások, soľ, mierne teplé mlieko s maslom a miesime aspoň 10 minút, až pokiaľ vznikne vláčne cesto.
  • To zakryté necháme hodinu kysnúť.
  • Cesto vyroľujeme na obdĺžnik a potom ho potrieme roztopeným maslom, roztlačeným cesnakom a trochu osolíme. Kdo chce posype tieý postrúhaným syrom.
  • Následne cesto zaroľujeme a rozrežeme na 12 plátov, ktoré potom s odstupom kladieme na plech vyložený papierom na pečenie.
  • Alternatíne môžeme cesto rozdeliť na 12ks a potom každého kusu vyroľujeme rukamy šulec a zatočiť ho do uzlíka ak chceme dosiahnúť iný tvar. Potom nanesieme maslovú zmes s cesnakom a soľou priamo na uzlíky.
  • Takto pripravené cesto prikryjeme kuchynskou utierkou a necháme ešte 10 minút kysnúť.
  • Uzlíky či slimáky pečieme pri 200C ca. 25 minút do zlatista
  • Na záver pečenia, hneď po vytiahnutí z trúby, potrieme povrch cesta zvyškom masla s cesnakom.

Recept patrí do kategórie- Pečieme slané, Pečivo

Čo nájdete na recepis.sk?

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadni sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Obľúbené produkty

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

Original price was: 4,99€.Current price is: 2,49€.

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
Original price was: 9,99€.Current price is: 4,99€.

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

Original price was: 19,99€.Current price is: 9,99€.

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Populárne recepty

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*