Baklažánový bezmäsitý steak, výborný na grilovanie

Raz som u známych vyskúšala takýto bezmäsitý steak a musím povedať, že bol tak nádherne aromatický a plný chuti, že som sa ho nevedela dojesť. Základom jeho úspechu je jednak pečenie (grilovanie), ktoré dodá tejto relatívne chuťovo neutrálnej zeleniny, veľa chuti a arómy. Takisto marináda, ktorou sa potiera hotový steak túto chuť ešte zosilní.

Suroviny:

  • 2 väčšie baklažány
  • šťava z 1 citrónu
  • 1 PL balsanica
  • 50ml kvalitného oleja (napríklad olivový)
  • čerstvé bylinky podľa chuti (napr. petržlen, tyminán, oregano, či kôpor)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • Soľ, čierne korenie,
  • čerstvé červené čili (alebo červená paprika)

Postup:

  • Baklažán umyjeme, konce odrežeme a potom ostrým nožom pokrájane na tenké (asi tak 2-3mm) dlhé pláty.
  • Panvicu s teflónovým dnom alebo grilovaciu panvicu zohrejeme a potom bez oleja (!!!) na ňu kladieme baklažánové pláty a necháme ich na sucho (teda bez oleja) ca. 2 minúty na každej strane opiecť do hnedista.
  • Opekáme ich postupne, každý plát by mal mať priamy kontakt s panvicou.
  • Alternatívne môžeme pláty tiež nechať grilovať, je potom dobré ale urobiť hrubšie pláty, nakoľko by sa tieto pri obrate na grile inak mohli poškodiť.
  • Takto pripravené baklažánové steaky odložíme stranou, tak aby sa neprekrývali a každý mal na podnose svoje miesto.
  • Na marinádu zmiešame olej, šťavu z citróna, balsanico, soľ, čierne korenie, roztlačený cesnak s čerstvými bylinkami a čili posekanými na jemno.
  • Marinádu potom nanesieme na ešte horúce baklažány a takto ich necháme aspoň 5-10 minút stáť, aby sa marináda vsiakla do steaku. Potom už ich môžeme rovno servírovať, či ako prílohu alebo ako hlavný pokrm.

Môj tip

Ako príloha k tomu steaku sa hodí napríklad tento jednoduchý dip.

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty


Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Kokosový koláč s jahodami

    Kokosový koláč s jahodami

    Už ste niekedy vyskúšali kombináciu jahôd a kokosu? Podľa mňa sa tieto 2 suroviny skvelo k sebe hodia a chuťovo dopĺňajú. Tak aj v tomto koláči, ktorý spája intenzívnu chuť kokosu so sviežou chuťou jahôd.


  • Lahodná maková bábovka z pomletého maku

    Lahodná maková bábovka z pomletého maku

    Prednedávnom som vám publikovala recept na makovú bábovku z celého maku a tento raz ponúkam obmenu z pomletého maku. Rozdiel bude najmä vo farbe, ktorá bude pri pomletom maku omnoho intenzívnejšia (tmavomodrá) ale takisto v konzistencii, mak nahradí veľkú časť múky a to bude automaticky aj chutiť. Môj hrnček mal […]


  • Lahodný zemiakový šalát s medvedím cesnakom

    Lahodný zemiakový šalát s medvedím cesnakom

    Tento rok bola sezóna medvedieho cesnaku na Slovensku pomerne skoro (teda aspoň v okolí Bratislavy), ale nie všade. Ja si pestujem medvedí cesnak doma a tam až teraz mi dozrel, tak, že som ho mohla zbierať. Tento šalát je skvelým spôsobom ako medvedí cesnak použiť do chutnej obmeny klasiky. Ak […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*