Tento šalát bola u nás doma absolútna klasika počas neskorého leta, kedy bolo dostatok rajčín. Najmä odležaný, po pár hodín státia chutí skvelo. Výborná príloha k mäsu či cestovinovým pokrmom.
Suroviny:
- 1/2 kg rajčín
- 1 červená cibuľa
- trochu petržlenovej vňati
- štipka soli
- 200ml vody
- 2 PL cukru
- 2 PL octu
Postup
- Začneme prípravou marinády.
- Na to zmiešame vodu s octom a cukrom až sa cukor úplne roztopí.
- Rajčiny pokrájame na plátky alebo osminky a osolíme ich.
- Potom vložíme do marinády. Pridáme ešte cibuľku pokrájanú na prúžky ako aj petržlenovú vňať a dobre premiešame.
- Už len necháme stáť aspoň hodinu, tým sa zintenzívny jeho chuť.
-
Buď pánom svojho času – Timemanagement tip 3 pre matky viacerých detí
Ahojte, tento diel by som rada venovala konkrétnym tipom ako si správne štruktúrovať povinností, ktorých má každá mama viac ako dostatok a to tak, aby ste sa nielen stresovali ale aj našli čas pre seba a svoje záujmy. Ako mama zaisto už viete, aké dôležité je pod váhou všetkých tých […]
-
Uzavretá pizza Calzone
Calzone je v podstate uzavretá pizza, ktorá má formu taštičky. Plnka je klasický slaná- od šunky, syra, salámi, šampiňónov.. to na čo máte práve chuť, vždy chutí výborne. Cesto: Plnka: Postup:
-
Pomarančové lievance
Tento rok som dostala od svokry veľké množstvo pomarančov v bio kvalite a tak som hľadala možnosti ako tieto čo najlepšie spracovať. Napadlo ma pridať ich šťavu do lievancového cesta a dopadlo to super. Lievance mali skutočne silnú arómu a prevzali sladkosť pomaranča takže som nemusela ani veľmi doslaďovať. Veĺmi […]