Tento šalát bola u nás doma absolútna klasika počas neskorého leta, kedy bolo dostatok rajčín. Najmä odležaný, po pár hodín státia chutí skvelo. Výborná príloha k mäsu či cestovinovým pokrmom.
Suroviny:
- 1/2 kg rajčín
- 1 červená cibuľa
- trochu petržlenovej vňati
- štipka soli
- 200ml vody
- 2 PL cukru
- 2 PL octu
Postup
- Začneme prípravou marinády.
- Na to zmiešame vodu s octom a cukrom až sa cukor úplne roztopí.
- Rajčiny pokrájame na plátky alebo osminky a osolíme ich.
- Potom vložíme do marinády. Pridáme ešte cibuľku pokrájanú na prúžky ako aj petržlenovú vňať a dobre premiešame.
- Už len necháme stáť aspoň hodinu, tým sa zintenzívny jeho chuť.
Kde ma nájdete na sociálnych sieťach
Novinky
Jednoduchý rajčinový šalát s červenou cibuľkou
Tento šalát bola u nás doma absolútna klasika počas neskorého leta, kedy bolo dostatok rajčín. Najmä odležaný, po pár hodín státia chutí skvelo. Výborná príloha k mäsu či cestovinovým pokrmom. Suroviny: 1/2 kg rajčín 1 červená cibuľa trochu petržlenovej vňati štipka soli 200ml vody 2 PL cukru 2 PL octu […]
Populárne recepty
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Najnovšie recepty
Krémová tekvicová polievka s krúpami
Táto polievka je fantasticky krémová vďaka pridaniu zemiakov a krúp, ktoré ju krásne zahustia. Nezabudnite tekvici a cibuľke dopriať dostatok času pri opekaní až začnú hnednúť. Oceníte neskôr na omnoho intenzívnejšej chuti polievky. Recept
Zapečené zemiaky na smotane
Tieto lahodné zapečené zemiaky na smotane patria k mojím obľúbeným prílohám k hovädziemu dusenému mäsu. Ich príprava je nenáročná, väčšinu práce prevezme trúba. Recept
20 tipov na uschovávanie ovocia a zeleniny zo záhrady
Leto aj jeseň ponúka bohatú úrodu ovocia a zeleniny. Ale kdo už mal záhradku vie, že väčšina ovocia či zeleniny má len krátku trvácnosť a na to, aby sme mohli mať s úrody čo najviac je dôležité ju aj spracovať a uschovať tak, aby sme s nej mali maximum. Táto […]