Tento šalát bola u nás doma absolútna klasika počas neskorého leta, kedy bolo dostatok rajčín. Najmä odležaný, po pár hodín státia chutí skvelo. Výborná príloha k mäsu či cestovinovým pokrmom.
Suroviny:
- 1/2 kg rajčín
- 1 červená cibuľa
- trochu petržlenovej vňati
- štipka soli
- 200ml vody
- 2 PL cukru
- 2 PL octu
Postup
- Začneme prípravou marinády.
- Na to zmiešame vodu s octom a cukrom až sa cukor úplne roztopí.
- Rajčiny pokrájame na plátky alebo osminky a osolíme ich.
- Potom vložíme do marinády. Pridáme ešte cibuľku pokrájanú na prúžky ako aj petržlenovú vňať a dobre premiešame.
- Už len necháme stáť aspoň hodinu, tým sa zintenzívny jeho chuť.
Chystám pre vás sériu kurzov základov varenia. Tieto budú k týmto témam:
- Prílohy – ako si pripraviť ryžu, bulgur, tarhoňu, kuskus
- Zelenina – od dusenia po pečenie, zapekanie až po naparovanie
- Mäso – pečenie, marinovanie, dusenie, pošírovanie
- Omáčky – ako bez dochucovadiel vyrobiť chutné omáčky
- Aby nič nevyšlo na zmar – ako využiť zostatky v kuchyni chutne a vyhnúť sa tak vyhadzovaniu potravín
Ku každému kurzu vás čakajú aj bonusové materiály, takže sa máte na čo tešiť.
-
5 zaujímavých faktov o potravinách, ktoré bežne používate
Pri mojích posledných receptoch som spracovávala týchto 5 bežných surovín. Vedeli ste o ních toto? Čučoriedky Čučoriedky sú známe ako najzdravší druh ovocia, ktorý zabraňuje vzniku mnohých chorôb. Sú bohatým zdrojom vlákniny a vitamínov C, K, A, E a vitamínov skupiny B, ako aj minerálnych látok, ako sú železo, mangán, […]
-
Výborné jednohubky z červenej šošovice
Toto jedlo patrí medzi moje obľúbené predkrmy- chutné bezmäsité karbonátky plné aróm, k tomu chrumkavý šalát. Počas leta je to tiež výborný hlavný pokrm. Originálne pocházdza tento pokrm z Turecka kde sa servírujú v šalátovom liste poliaté črstvým citrónom. Suroviny: Postup: Pozrite si aj ďaľšie nápady na bezmäsité a vegan […]
-
Jednoduchá kalerábová polievka
Jednoduchá chutná polievka, ktorá prehreje. Ja som mala ešte kaleráb zo záhrady, ten bol ešte krásne mäkký a chutil výborne. Suroviny: Postup: