Tento šalát bola u nás doma absolútna klasika počas neskorého leta, kedy bolo dostatok rajčín. Najmä odležaný, po pár hodín státia chutí skvelo. Výborná príloha k mäsu či cestovinovým pokrmom.
Suroviny:
- 1/2 kg rajčín
- 1 červená cibuľa
- trochu petržlenovej vňati
- štipka soli
- 200ml vody
- 2 PL cukru
- 2 PL octu
Postup
- Začneme prípravou marinády.
- Na to zmiešame vodu s octom a cukrom až sa cukor úplne roztopí.
- Rajčiny pokrájame na plátky alebo osminky a osolíme ich.
- Potom vložíme do marinády. Pridáme ešte cibuľku pokrájanú na prúžky ako aj petržlenovú vňať a dobre premiešame.
- Už len necháme stáť aspoň hodinu, tým sa zintenzívny jeho chuť.
-
Adventná súťaž o skvelé ceny
Môj adventný kalendár pre všetkých kulinárov a kuchárky som sa rozhodla tento rok spraviť trochu individuálne. Každý týždeň môžete vyhrať jeden z mojich výrobkov. Stačí označiť 2 ľudí, ktorí by sa tiež chceli zapojiť do súťaže, a nezabudnite ma abonovať na facebooku . Tento týždeň začínam zo súťažov o môj […]
-
Kuracie soté na póre a mrkve – tip na rýchly obed
Rýchle a jednoduché jedlo ku ktorému ma inšpirovala chuť póru, ktorá sa po upečení tak krásne zmení a obohatí akýkoľvek pokrm. Dôležité je ho krátko opiecť na oleji a on už sa zmení na túto skvelú dobrotu. Suroviny: Postup:
-
Skvelá príloha za 15 minút- krémové šampiňóny s mozarellou
Krásne krémovité a plné chuti a to celkom bez smotany – také sú tieto šampiňóny, ktoré zvládnete naozaj za pár minút. Skvelá príloha, alebo podávané s knedľou aj ako hlavný pokrm. Ja som ich tentoraz podávala so zemiakmi pečenými v alobale v trúbe, ale je to ponechané na vás, kde […]