Bulgurový šalát

Tento šalát je výborný či už ako hlavný pokrm alebo ako príloha ku grilovanému mäsu. Na jeho prípravu sa používa buď stredne hrubý či jemný bulgur alebo sa môže nahradiť aj jemným couscousom.

Jump to Recipe

Bulgurový šalát

Recipe by lydia.argilliCourse: Bezmäsité jedlá slane, Príloha, Šaláty
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Suroviny

  • 1 šálka jemného bulguru/kuskusu

  • 1,5 šálky vrelej vody

  • 2Pl rajčinového pyré

  • 1PL paprikového pyré

  • 2 rajčiny

  • 1 červená paprika

  • granátové jablko

  • 1/2 šalát

  • jarná cibuľka

  • 2PL balsamico

  • 1PL oleja

  • (1Pl korenie sumak)

  • citrónová šťava

  • soľ, čierne korenie, čili

Postup

  • Za šálku bulguru premyjeme vodou, dáme do hrnca a zalejeme vrelou vodou. Osolíme, okoreníme čiernym korením a sušeným čili a necháme zakryté na najnižšom ohni 15min. variť. Potom oheň vypneme a necháme ešte 5-10min. oddychovať. Bulgur necháme kompletne vychladnúť.
  • Medzitým 1-2 rajčiny zbavíme jadierok a dužinu pokrájame na drobno. Takisto na drobno pokrájame červenú papriku kápiu, hlávkový šalát, jarnú cibuľku postrúhame na jemno. Ochutíme soľou, čiernym korením prípadne čili.
  • K zelenine pridáme bulgur a za hrsť petržlenovej vňate. Všetko osolíme a výdatne polejeme kvalitným olejom ako aj balsamikom (ja používam balsamiko z granátového jabĺčka). Prípadne dochutíme citrónom. Všetko dobre spolu premiešame a necháme aspoň hodinu stáť v chlade, aby sa spojili chute.
  • Na záver pridáme granátové jabĺčko.

Notes

  • Kdo chce použiť couscous, ten sa pripravuje bez varenia. 1 šálku couscousu bez umytia dáme do misky, zalejeme 2 šálkami vriacej vody, pridáme soľ, premiešame a zakryjeme pokrievkou. Nechať 15-20 min. nabopnať. Potom postupovať ako v hornom recepte.

Bulgurový šalát

Čo nájdete na recepis.sk?

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadni sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Obľúbené produkty

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Populárne recepty

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*