Koncom augusta sa u mňa v záhrade vždy začne sezóna černíc a tieto najradšej spracovávam v podobe marmelády. Je dobré pritom poznať zopár základných pravidiel zavárania. O tom ako správne zavárať si môžete prečítať viac v tomto článku.
Jump to RecipeRecept
Černicový džem so škoricou
Course: Letné recepty- džemy, zaváranie, zmrzlina4
servings30
minutes40
minutes300
kcalSuroviny
1 kg černíc30ml vod
200g želírovacieho cukru
1čl kyseliny citrónovej
2ks celej škorice
Directions
- Černice očistíme z hrubých nečistôt (ako listy) a oplácheme ich. Vložíme do hrnca. Pridáme takisto škoricu, dodá to džemu krásnu arómu. Potom podlejeme vodou, pridáme kyselinu a prikryté necháme zovrieť, potom na nízkom ohni varíme ešte 15-20 minút. Ak sa vytvorí pena, túto odoberieme. Pena znižuje totiž trvanlivosť džemu.
- Následne necháme vzniknutú zmes mierne vychladnúť. Potom ju cez husté sitko prepasírujeme do hrnca. Je dôležité dostať nielen šťavu ale aj čo možno najviac z dužiny ovocia.
- Do prepasírovanej zmesi pridáme cukor vrátime na sporák. Tam za občasného miešania varíme až do zhustenia. Džem ešte vrelý nalejeme do čistých, najlepšie sterilizovaných pohárov, potom uzavrieme viečkom a pohár otočíme tak, aby ostal na viečku, teda hore hlavou.
Notes
- Okrem škorice je takisto chutné pridať tiež aníz pre jeho krásnu intenzívnu arómu.
Ďalšie recepty
Černicový džem so škoricou
Kde ma nájdete na sociálnych sieťach
Novinky
Černicový džem so škoricou
Koncom augusta sa u mňa v záhrade vždy začne sezóna černíc a tieto najradšej spracovávam v podobe marmelády. Je dobré pritom poznať zopár základných pravidiel zavárania. O tom ako správne zavárať si môžete prečítať viac v tomto článku.Recept
Populárne recepty
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Najnovšie recepty
Čučoriedkový tarte z 2 vajíčok
Tento tarte je skvelou voľou ak chcete rýchly a chutný múčnik a pritom spracovať väčšie množstvo ovocia. Základné maslové cesto je super jednoduché a pozostáva len zo 4 surovín. Na oblohu môžete použiť tak čerstvé ako aj mrazené ovocie.
Šalát s chlebovými krutónmi a syrom
Tento šalát som spoznala u našich známych pri spoločnom grilovaní a bol taký skvelý, že som si hneď vypýtala recept. Okrem výbornej chuti sa mi páčila možnosť využitia staršieho pečiva do niečoho chutného.
Najlepší dezert z tekvice – hokkaido so škoricou
Možno sa vám žiada sladké ale nechcete siahnuť po sladkostiach? A čo tak si pripraviť tento super jednoduchý dezert z tekvice hokkaido. Sladkosť si môžete sami určiť a namiesto cukru použiť med či iné zdravšie sladidlo. Hlavnú chuť preberie však tento dezert zo škorice ako aj zo sušeného ovocia. A […]