Tento šalát skvelo spája jesenné chute do tejto chutnej kombinácii. Mierne sladké figy a k tomu korenistá chuť rucoli so sladko kyslým dresingom – naozaj chutná kombinácia.
Jump to RecipeRucola šalát s figami
4
servings30
minutes40
minutes300
kcalSuroviny
200g rukola šalátu
3ks figy
20g píniových orieškov
20ml oleja
2PL balsamica (napríklad z granátového jablka)
2PL citrónovej šťavy
soľ, čierne korenie
Postup
- Začneme tým, že pínové oriešky dáme do panvice bez oleja a pomaly ich opečieme zo všetkých strán až začnú dostávať hnedastú farbu. Máme ich stále pod dohladom len sa rýchlo dokážu pripiecť. Necháme vychladnúť.
- Do misky si dáme umytú rukolu a na to pokrájame na menšie kusy figy (ak ich použijete so šupkou, nezabudnite len dobre umyť). Osolíme a okoreníme, potom premiešame.
- Na dressing zmiešame olej, citrónovú šťavu a balsamicu a nalejeme na šaláť. Už len posypeme orieškami čo vychladli a môžeme servírovať.
Ďalšie recepty
Rucola šalát s figami
Kde ma nájdete na sociálnych sieťach
Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?
Nahliadnite sem
Novinky
Rucola šalát s figami
Tento šalát skvelo spája jesenné chute do tejto chutnej kombinácii. Mierne sladké figy a k tomu korenistá chuť rucoli so sladko kyslým dresingom – naozaj chutná kombinácia.
Novinka
Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV
Populárne recepty
Obľúbené produkty
Od 1.mája je prístupný nový online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€
Viac o kurze Buchty nájdete tu
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Najnovšie recepty
Kysnuté žemle s feta syrom z plundrovaného cesta
Tento snack z takzvaného plundrovaného kysnutého cesta rada pripravujem keď očakávam návštevu alebo aj na cesty, dajú sa chutne pripraviť vopred a potom skladovať v uzavretej nádobe. Tak si zachovajú aj po 1-2 dňoch ich skvelú chuť. Cesto si môžete pripraviť aj deň vopred lebo bude dlhšie stáť v chlade […]
Grissini – chrumkavé slané tyčinky
Tieto tyčinky sú skvelou voľbou či už na dlhé večery pri telke alebo aj pre návštevu. Možno ich poznáte z obchodu ale načo kupovať keď ich skutočne jednoducho viete pripraviť doma? Ich príprava je vskutku nenáročná, dôležité je im dopriať dlhý čas na oddychovanie počas kysnutia a takisto nešetrite olivovým […]
Makový závin so slivkami
Možno aj vy patríte k milovníkom maku, ale už dávno som zistila, že mak skvelo dopĺňa aj chute kvôstkového ovocia ako napríklad čerešne či slivky. Ich kombinácia je neskutočne chutná a tak som nám pripravila k sezóne sliviek tento makový závin so slivkami. Recept