Plnený baklažán s kuskus plnkou

Tento pokrm je super aromatický. Na to, aby ste dosiahli maximum chuti je dôležité jednak baklažán opiecť/predrgilovať aby sa z neho uvoľnila dodatočná aróma a takisto použiť podľa možnosti zrelé rajčiny prípadne rajčiny z konzervy. Výsledok vás zaručené prekvapí. U nás doma obľubujem servírovať spolu s ryžou.

Jump to Recipe

Plnený baklažán s kuskus plnkou

Recipe by lydia.argilli
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Suroviny

  • 2 baklžány-4 (1 bakalžán na osobu)

  • (50g hovädzieho mletého mäsa) – možno aj vynechať

  • 1 šálka kuskusu + 2 šálky vrelej vody

  • 500g rajčín / 1 konzerva šúpaných rajčín

  • 150ml vody

  • 1 kocka cukru

  • soľ, čierne korenie, čili, sušený cesnak

  • petržlenová vňať

Postup

  • Baklažány pokrájame na tenučké plátky. Panvicu nahrejeme a baklažán pomaly opečieme na strednej teplote ca. 10 minút. Alternatívne môžeme použiť gril. Necháme vychladnúť.
  • Kuskus nasypeme do misky a zalejeme vrelou vodou. Osolíme a zakryjeme. Necháme stáť 15 minút, potom odokryjeme a necháme vychladnúť.
  • Pripravíme si plnku. Na to zmiešame kuskus s hovädzím mäsom / môžeme aj vynechať/ a pridáme petržlenovú vňať posekanú na drobno a dochutíme všetko soľou, čiernym korením, cesnakom prípadne čili. Plnku nanesieme do dužiny baklažánu a potom baklažány zatočíme do rolky (môžeme upnúť špáradlom) a vložíme do zapekacej nádoby.
  • Rajčiny ošúpeme a pokrájame na kocky. Pokladieme na vrch baklažánu. Zalejeme ešte vodu a dochutíme ju cukrom, soľou a koreníme. Potom nádobu uzavrieme alobalom a necháme všetko piecť pri 180C ca.- 45 minút.

Plnený baklažán s kuskus plnkou

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Plnený baklažán s kuskus plnkou

Tento pokrm je super aromatický. Na to, aby ste dosiahli maximum chuti je dôležité jednak baklažán opiecť/predrgilovať aby sa z neho uvoľnila dodatočná aróma a takisto použiť podľa možnosti zrelé rajčiny prípadne rajčiny z konzervy. Výsledok vás zaručené prekvapí. U nás doma obľubujem servírovať spolu s ryžou.

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný nový online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Kysnuté žemle s feta syrom z plundrovaného cesta

    Kysnuté žemle s feta syrom z plundrovaného cesta

    Tento snack z takzvaného plundrovaného kysnutého cesta rada pripravujem keď očakávam návštevu alebo aj na cesty, dajú sa chutne pripraviť vopred a potom skladovať v uzavretej nádobe. Tak si zachovajú aj po 1-2 dňoch ich skvelú chuť. Cesto si môžete pripraviť aj deň vopred lebo bude dlhšie stáť v chlade […]


  • Grissini – chrumkavé slané tyčinky

    Grissini – chrumkavé slané tyčinky

    Tieto tyčinky sú skvelou voľbou či už na dlhé večery pri telke alebo aj pre návštevu. Možno ich poznáte z obchodu ale načo kupovať keď ich skutočne jednoducho viete pripraviť doma? Ich príprava je vskutku nenáročná, dôležité je im dopriať dlhý čas na oddychovanie počas kysnutia a takisto nešetrite olivovým […]


  • Makový závin so slivkami

    Makový závin so slivkami

    Možno aj vy patríte k milovníkom maku, ale už dávno som zistila, že mak skvelo dopĺňa aj chute kvôstkového ovocia ako napríklad čerešne či slivky. Ich kombinácia je neskutočne chutná a tak som nám pripravila k sezóne sliviek tento makový závin so slivkami. Recept


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*