Tento pokrm je super aromatický. Na to, aby ste dosiahli maximum chuti je dôležité jednak baklažán opiecť/predrgilovať aby sa z neho uvoľnila dodatočná aróma a takisto použiť podľa možnosti zrelé rajčiny prípadne rajčiny z konzervy. Výsledok vás zaručené prekvapí. U nás doma obľubujem servírovať spolu s ryžou.
Jump to RecipePlnený baklažán s kuskus plnkou
4
servings30
minutes40
minutes300
kcalSuroviny
2 baklžány-4 (1 bakalžán na osobu)
(50g hovädzieho mletého mäsa) – možno aj vynechať
1 šálka kuskusu + 2 šálky vrelej vody
500g rajčín / 1 konzerva šúpaných rajčín
150ml vody
1 kocka cukru
soľ, čierne korenie, čili, sušený cesnak
petržlenová vňať
Postup
- Baklažány pokrájame na tenučké plátky. Panvicu nahrejeme a baklažán pomaly opečieme na strednej teplote ca. 10 minút. Alternatívne môžeme použiť gril. Necháme vychladnúť.
- Kuskus nasypeme do misky a zalejeme vrelou vodou. Osolíme a zakryjeme. Necháme stáť 15 minút, potom odokryjeme a necháme vychladnúť.
- Pripravíme si plnku. Na to zmiešame kuskus s hovädzím mäsom / môžeme aj vynechať/ a pridáme petržlenovú vňať posekanú na drobno a dochutíme všetko soľou, čiernym korením, cesnakom prípadne čili. Plnku nanesieme do dužiny baklažánu a potom baklažány zatočíme do rolky (môžeme upnúť špáradlom) a vložíme do zapekacej nádoby.
- Rajčiny ošúpeme a pokrájame na kocky. Pokladieme na vrch baklažánu. Zalejeme ešte vodu a dochutíme ju cukrom, soľou a koreníme. Potom nádobu uzavrieme alobalom a necháme všetko piecť pri 180C ca.- 45 minút.
Ďalšie recepty
Plnený baklažán s kuskus plnkou
Kde ma nájdete na sociálnych sieťach
Novinky
Plnený baklažán s kuskus plnkou
Tento pokrm je super aromatický. Na to, aby ste dosiahli maximum chuti je dôležité jednak baklažán opiecť/predrgilovať aby sa z neho uvoľnila dodatočná aróma a takisto použiť podľa možnosti zrelé rajčiny prípadne rajčiny z konzervy. Výsledok vás zaručené prekvapí. U nás doma obľubujem servírovať spolu s ryžou.
Populárne recepty
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Najnovšie recepty
Kysnuté žemle s feta syrom z plundrovaného cesta
Tento snack z takzvaného plundrovaného kysnutého cesta rada pripravujem keď očakávam návštevu alebo aj na cesty, dajú sa chutne pripraviť vopred a potom skladovať v uzavretej nádobe. Tak si zachovajú aj po 1-2 dňoch ich skvelú chuť. Cesto si môžete pripraviť aj deň vopred lebo bude dlhšie stáť v chlade […]
Grissini – chrumkavé slané tyčinky
Tieto tyčinky sú skvelou voľbou či už na dlhé večery pri telke alebo aj pre návštevu. Možno ich poznáte z obchodu ale načo kupovať keď ich skutočne jednoducho viete pripraviť doma? Ich príprava je vskutku nenáročná, dôležité je im dopriať dlhý čas na oddychovanie počas kysnutia a takisto nešetrite olivovým […]
Makový závin so slivkami
Možno aj vy patríte k milovníkom maku, ale už dávno som zistila, že mak skvelo dopĺňa aj chute kvôstkového ovocia ako napríklad čerešne či slivky. Ich kombinácia je neskutočne chutná a tak som nám pripravila k sezóne sliviek tento makový závin so slivkami. Recept