Táto torta ponúka kombináciu šťavnatej čokoládovej piškóty, krásne kyslastej plnky z kyslej smotany a sladučkých čučoriedok. Samozrejme, že môžete použiť aj iné drobné ovocie, ale mne proste učarovali čučoriedky.
Jump to RecipeFantastická torta s kyslej smotany
4
servings30
minutes40
minutes300
kcalSuroviny
4 vajíčka
4PL kakaa
¾ hrnčeka (1 hrnček -300ml) kr. cukru
2 hrnčeka hl. múky
1 vanilkový cukor
1/2 prášok do pečiva
1/2 hrnčeka roztopeného masla/oleja
- Plnka
2 balenia (500g) kyslej smotany
4Pl pr cukru
1 balenie Ricotta
1 balenie drtenej želatíny + 2PL vody
300g čučoriedok
Postup
- Trúbu si necháme predhrievať na 160C. Vajíčka vyšľaháme s cukrom do penista. Pridáme vanilkový cukor, olej/maslo a ďalej šľaháme. Potom pridáme múku, prášok do pečiva a kakao a všetko dobre premiešame.
- Cesto vylejeme do vymastenej formy na bábovku a pečieme pri 160⁰C v predhriatej rúre do stuhnutia (ca. 35min).
Cesto necháme vychladnúť až potom ho vyklopíme z formy. Okolo korpusu dáme cukrárenskú obruč. - Na plnku si do hrnca dáme za 2-3PL vody a pridáme želatínu. Hrniec nahrejeme na 30 sekúnd (nevaríme len ho rozohrejeme) a miešame až sa želatína rozpustí. V miske zmiešame smotanu s Ricotta a cukrom, pridáme želatínu a všetko dobre premiešame. Nalejeme na vychladnutý korpus a dáme na aspoň pol hodinu chladiť.
- Na záver ozdobíme vrch torty čučoriedkami.
Ďalšie recepty
Fantastická torta z kyslej smotany
Kde ma nájdete na sociálnych sieťach
Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?
Nahliadnite sem
Novinky
Fantastická torta z kyslej smotany
Táto torta ponúka kombináciu šťavnatej čokoládovej piškóty, krásne kyslastej plnky z kyslej smotany a sladučkých čučoriedok. Samozrejme, že môžete použiť aj iné drobné ovocie, ale mne proste učarovali čučoriedky.
Novinka
Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV
Populárne recepty
Obľúbené produkty
Od 1.mája je prístupný nový online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€
Viac o kurze Buchty nájdete tu
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Najnovšie recepty
Čučoriedkový tarte z 2 vajíčok
Tento tarte je skvelou voľou ak chcete rýchly a chutný múčnik a pritom spracovať väčšie množstvo ovocia. Základné maslové cesto je super jednoduché a pozostáva len zo 4 surovín. Na oblohu môžete použiť tak čerstvé ako aj mrazené ovocie.
Šalát s chlebovými krutónmi a syrom
Tento šalát som spoznala u našich známych pri spoločnom grilovaní a bol taký skvelý, že som si hneď vypýtala recept. Okrem výbornej chuti sa mi páčila možnosť využitia staršieho pečiva do niečoho chutného.
Najlepší dezert z tekvice – hokkaido so škoricou
Možno sa vám žiada sladké ale nechcete siahnuť po sladkostiach? A čo tak si pripraviť tento super jednoduchý dezert z tekvice hokkaido. Sladkosť si môžete sami určiť a namiesto cukru použiť med či iné zdravšie sladidlo. Hlavnú chuť preberie však tento dezert zo škorice ako aj zo sušeného ovocia. A […]