Tento šalát je výborný či už ako hlavný pokrm alebo ako príloha ku grilovanému mäsu. Na jeho prípravu sa používa buď stredne hrubý či jemný bulgur alebo sa môže nahradiť aj jemným couscousom.
Jump to RecipeBulgurový šalát
Course: Bezmäsité jedlá slane, Príloha, Šaláty4
servings30
minutes40
minutes300
kcalSuroviny
1 šálka jemného bulguru/kuskusu
1,5 šálky vrelej vody
2Pl rajčinového pyré
1PL paprikového pyré
2 rajčiny
1 červená paprika
granátové jablko
1/2 šalát
jarná cibuľka
2PL balsamico
1PL oleja
(1Pl korenie sumak)
citrónová šťava
soľ, čierne korenie, čili
Postup
- Za šálku bulguru premyjeme vodou, dáme do hrnca a zalejeme vrelou vodou. Osolíme, okoreníme čiernym korením a sušeným čili a necháme zakryté na najnižšom ohni 15min. variť. Potom oheň vypneme a necháme ešte 5-10min. oddychovať. Bulgur necháme kompletne vychladnúť.
- Medzitým 1-2 rajčiny zbavíme jadierok a dužinu pokrájame na drobno. Takisto na drobno pokrájame červenú papriku kápiu, hlávkový šalát, jarnú cibuľku postrúhame na jemno. Ochutíme soľou, čiernym korením prípadne čili.
- K zelenine pridáme bulgur a za hrsť petržlenovej vňate. Všetko osolíme a výdatne polejeme kvalitným olejom ako aj balsamikom (ja používam balsamiko z granátového jabĺčka). Prípadne dochutíme citrónom. Všetko dobre spolu premiešame a necháme aspoň hodinu stáť v chlade, aby sa spojili chute.
- Na záver pridáme granátové jabĺčko.
Notes
- Kdo chce použiť couscous, ten sa pripravuje bez varenia. 1 šálku couscousu bez umytia dáme do misky, zalejeme 2 šálkami vriacej vody, pridáme soľ, premiešame a zakryjeme pokrievkou. Nechať 15-20 min. nabopnať. Potom postupovať ako v hornom recepte.
Ďalšie recepty
Bulgurový šalát
Kde ma nájdete na sociálnych sieťach
Novinky
Bulgurový šalát
Tento šalát je výborný či už ako hlavný pokrm alebo ako príloha ku grilovanému mäsu. Na jeho prípravu sa používa buď stredne hrubý či jemný bulgur alebo sa môže nahradiť aj jemným couscousom.
Populárne recepty
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Najnovšie recepty
Čučoriedkový tarte z 2 vajíčok
Tento tarte je skvelou voľou ak chcete rýchly a chutný múčnik a pritom spracovať väčšie množstvo ovocia. Základné maslové cesto je super jednoduché a pozostáva len zo 4 surovín. Na oblohu môžete použiť tak čerstvé ako aj mrazené ovocie.
Šalát s chlebovými krutónmi a syrom
Tento šalát som spoznala u našich známych pri spoločnom grilovaní a bol taký skvelý, že som si hneď vypýtala recept. Okrem výbornej chuti sa mi páčila možnosť využitia staršieho pečiva do niečoho chutného.
Najlepší dezert z tekvice – hokkaido so škoricou
Možno sa vám žiada sladké ale nechcete siahnuť po sladkostiach? A čo tak si pripraviť tento super jednoduchý dezert z tekvice hokkaido. Sladkosť si môžete sami určiť a namiesto cukru použiť med či iné zdravšie sladidlo. Hlavnú chuť preberie však tento dezert zo škorice ako aj zo sušeného ovocia. A […]