Soté je výborný spôsob prípravy mäsa ak máte na ponáhlo. Jeho základom je na menšie kusy pokrájané mäso, ktoré sa krátko opečie a zaleje vodou a nechá podusiť. Na záver ešte môže dochutiť smotanou či pridať zeleninu a hotovo – rýchle šťavnaté mäsko so šťavou.
Jump to RecipeRecept
Kuracie soté s brokolicou
4
servings30
minutes40
minutes300
kcalSuroviny
400g kuracích pŕs
1 cibuľa
1 menšia brokolica
150ml vody
100 ml sladkej smotany
1PL červenej sladkej papriky
1PL hl. múky
soľ, čierne korenie, grilovacie korenie
Postup
- Kuracie prsia si umyjeme a osušíme kuchynskou utierkou. Následne ich pokrájame na ca. 1*1cm veľké kocky a ochutíme soľou, čiernym korením a grilovacím korením.
- cibuľu očistíme a pokrájame na drobno, brokolicu rozoberieme na menšie ružičky.
- Začneme tým, že v panvici na vyššej teplote opečieme brokolicu na troche oleja. Ca. 5-8 minút za občastného miešania. Akonáhle začne dostávať čierne miesta, ju odoberieme na tanier.
- Do tej istej panvice teraz dáme cibuľu a ako aj pripravené kuracie prsia a zprudka ich opekáme až sa mäsu zatiahnú póry. Posypeme múkou a paprikou a potom zalejeme vodou. Prikryté necháme dusiť ca. 10 minút.
- Na záver prilejeme sladkú smotanu a pridáme opečenú brokolicu a môžeme servírovať, napríklad s varenou ryžou.
Ďalšie recepty
Kuracie soté s brokolicou
Kde ma nájdete na sociálnych sieťach
Novinky
Kuracie soté s brokolicou
Soté je výborný spôsob prípravy mäsa ak máte na ponáhlo. Jeho základom je na menšie kusy pokrájané mäso, ktoré sa krátko opečie a zaleje vodou a nechá podusiť. Na záver ešte môže dochutiť smotanou či pridať zeleninu a hotovo – rýchle šťavnaté mäsko so šťavou.Recept
Populárne recepty
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Najnovšie recepty
Čučoriedkový tarte z 2 vajíčok
Tento tarte je skvelou voľou ak chcete rýchly a chutný múčnik a pritom spracovať väčšie množstvo ovocia. Základné maslové cesto je super jednoduché a pozostáva len zo 4 surovín. Na oblohu môžete použiť tak čerstvé ako aj mrazené ovocie.
Šalát s chlebovými krutónmi a syrom
Tento šalát som spoznala u našich známych pri spoločnom grilovaní a bol taký skvelý, že som si hneď vypýtala recept. Okrem výbornej chuti sa mi páčila možnosť využitia staršieho pečiva do niečoho chutného.
Najlepší dezert z tekvice – hokkaido so škoricou
Možno sa vám žiada sladké ale nechcete siahnuť po sladkostiach? A čo tak si pripraviť tento super jednoduchý dezert z tekvice hokkaido. Sladkosť si môžete sami určiť a namiesto cukru použiť med či iné zdravšie sladidlo. Hlavnú chuť preberie však tento dezert zo škorice ako aj zo sušeného ovocia. A […]