Černicová ružová poleva

Možno chcete len ozdobiť rýchlo vašu bábovku či koláč a nechcete siahať po polotovaroch. Upokojím vás, s týmto receptom vôbec nemusíte. Z rozvaru z ovocia, napríklad čučoriedok ale takisto aj malín či černíc si viete vyrobiť takúto skvelú polevu, ktorá nielen dobre vyzerá ale chutí intenzívne po ovocí, ktoré ste použili.

Jump to Recipe

Recept

Černicová poleva

Recipe by lydia.argilliCourse: Pečieme, Plnky a polevy do zákuskov
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Suroviny

  • 250g černíc (aj mrazených)

  • 2PL vody

  • 150g pr. cukru

  • 1/2čl oleja

Postup

  • Začneme prípravou rozvaru. Na to dáme očistené ovocie do hrnca spolu s troškou vody, hrniec zakryjeme a necháme variť ovocie ca. 15 minúť, až sa začne rozpadávať. Potom ho prepasíruejeme cez sítko a opäť vrátime na oheň.
  • Varíme v otvorenom hrnci, až zmes zredukuje svoju konzistenciu zhruba o polovicu, to trvá asi 5-10 minút a potom necháme dôkladne vychladnúť.
  • Do misky si preosejeme práškový cukor a olej a potom po lyžičkách budeme pridávať rozvar. Je dôležite po každom pridaní premiešať, aby ste našli tú správnu konzistenciu. Tá by mala byť lepkavá a nie úplne tekutá, aby poleva neskôr držala tvar.
  • Takto pripravenú polevu môžeme naniesť na hotový koláč či bábovku. Na obrázku je zobrazená bábovka pripravená podľa môjho obľúbeného receptu, ktorý si môžete nájsť tu.

Poznámka

  • Namiesto čučoriedok môžete použiť maliny, ríbezle, egreš, černice a aj iné drobné ovocie.


Čo nájdete na recepis.sk?

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadni sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Obľúbené produkty

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Populárne recepty

Comments are closed.