2 február, 2019
Cheesecake zo salka

Mnohé moje recepty vzniknú celkom náhodne pri upratovaní mojej chladničky keď odhalím mnohé potraviny, čo by som rada zúžitkovala. Tento Cheesecake je vynikajúci a zachutil aj môjmu mužovi, ktorý sa inak cheesecaku vyhýba.
Potrebujete:
- 500g hladkého tvarohu
- 500g smotanového syra
- 250g kyslej smotany
- 1 balenie salka
- 50g práškového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 4 vajíčka
okrem toho:
- 300g maslových keksíkov
- 200g masla izbovej teploty

Postup:
- Maslové keksíky dať do veľkého uzatvárateľného sáčku a pomocou valčeka na cesto rozdrtiť sušienky na jemno. Pridať maslo a dobre spolu premiešať az vznikne homogénna zmes.
- Kruhovú formu na pečenie vymastiť a na spodok dať keksíkovú zmes. Dobre ju pritlačiť a nechať 15min. piecť pri 180°C.
- Medzitým zmiešať cheesecake zmes. Na to zmiešať tvaroh, krémový smotanový syr, cukor, smotanu, vanilkový cukor a vajíčkami. Dobre premiešať mixérom. Na záver pridať salko a ešte raz dobe premiešať.
- Potom naliať na predpečený korpus a vrátiť do trúby. Piecť na nízskej teplote (160°) ca. Hodinu pokiaľ cheesecake-plnka úplne stuhne.
Please follow and like us: