Mnohé moje recepty vzniknú celkom náhodne pri upratovaní mojej chladničky keď odhalím potraviny, čo by som rada zúžitkovala. Moja mama mi pravidelne kupovala Salko a dlho som nevedela na čo ho použijem.
Medzičasom už mám celú kolekciu receptov na využitie kondenzovaného mlieka, tento patrí k mojím favoritom. Salko Cheesecake je vynikajúci a zachutil aj môjmu mužovi, ktorý sa inak cheesecaku vyhýba. Okrem toho vám aj ukážem jednoduchý trik vo videu ako dosiahnete pri cheesecka takto krásne hladký povrch bez trhlín.
Suroviny:
- 500g hladkého tvarohu
- 500g smotanového syra
- 250g kyslej smotany
- 1 balenie salka
- 50g práškového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 3 vajíčka
okrem toho:
- 300g maslových keksíkov
- 150g masla izbovej teploty
- 50g pr. cukru
Postup:
- Začneme prípravou cesta. Maslové keksíky dáme do veľkého uzatvárateľného sáčku a pomocou valčeka na cesto ich rozdrtíme na jemno.
- Pridáme maslo a práškový cukor a dobre spolu premiešame, až vznikne homogénna zmes.
- Kruhovú formu na pečenie vymastíme a jej spodnú časť obložíme zvonku alobalom. Potom na spodok dáme keksíkovú zmes. Dobre ju pritlačíme tak, aby bola rovnomerne rozložená po celej ploche formy.
- Následne si pripravíme plnku. Na to najskôr vyšľaháme vajíčka s cukrom.
- Pridáme tvaroh, krémový smotanový syr, cukor, smotanu a vanilkový cukor s vajíčkami. Dobre premiešame mixérom. Na záver pridáme salko a ešte raz dobe premiešame.
- Plnku nalejem na korpus a cheesecake vložíme na plech do ktorého pridáme za šálku vody. Potom ho vložíme do predhriatej trúby.
- Pečieme na nízskej teplote (160°) ca. 45 minút až pokiaľ cheesecake-plnka úplne stuhne. Potom trúbu vypneme a necháme ho pomaly dôjsť.
- Po vychladnutí sa dá cheesecake bezproblémov vybrať z formy.
Čo nájdete na recepis.sk?
Novinky
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Pingback: Karamelová poleva ktorá netečie - recepis.sk
Pingback: Ako zabrániť, aby cheesecake nepopraskal - recepis.sk - Keď tradície chutia