Mnohé moje recepty vzniknú celkom náhodne pri upratovaní mojej chladničky keď odhalím potraviny, čo by som rada zúžitkovala. Moja mama mi pravidelne kupovala Salko a dlho som nevedela na čo ho použijem.
Medzičasom už mám celú kolekciu receptov na využitie kondenzovaného mlieka, tento patrí k mojím favoritom. Salko Cheesecake je vynikajúci a zachutil aj môjmu mužovi, ktorý sa inak cheesecaku vyhýba. Okrem toho vám aj ukážem jednoduchý trik vo videu ako dosiahnete pri cheesecka takto krásne hladký povrch bez trhlín.

Suroviny:
- 500g hladkého tvarohu
- 500g smotanového syra
- 250g kyslej smotany
- 1 balenie salka
- 50g práškového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 3 vajíčka
okrem toho:
- 300g maslových keksíkov
- 150g masla izbovej teploty
- 50g pr. cukru
Postup:
- Začneme prípravou cesta. Maslové keksíky dáme do veľkého uzatvárateľného sáčku a pomocou valčeka na cesto ich rozdrtíme na jemno.
- Pridáme maslo a práškový cukor a dobre spolu premiešame, až vznikne homogénna zmes.
- Kruhovú formu na pečenie vymastíme a jej spodnú časť obložíme zvonku alobalom. Potom na spodok dáme keksíkovú zmes. Dobre ju pritlačíme tak, aby bola rovnomerne rozložená po celej ploche formy.
- Následne si pripravíme plnku. Na to najskôr vyšľaháme vajíčka s cukrom.
- Pridáme tvaroh, krémový smotanový syr, cukor, smotanu a vanilkový cukor s vajíčkami. Dobre premiešame mixérom. Na záver pridáme salko a ešte raz dobe premiešame.
- Plnku nalejem na korpus a cheesecake vložíme na plech do ktorého pridáme za šálku vody. Potom ho vložíme do predhriatej trúby.
- Pečieme na nízskej teplote (160°) ca. 45 minút až pokiaľ cheesecake-plnka úplne stuhne. Potom trúbu vypneme a necháme ho pomaly dôjsť.
- Po vychladnutí sa dá cheesecake bezproblémov vybrať z formy.

-
Buď pánom svojho času – Timemanagement tip 3 pre matky viacerých detí
Ahojte, tento diel by som rada venovala konkrétnym tipom ako si správne štruktúrovať povinností, ktorých má každá mama viac ako dostatok a to tak, aby ste sa nielen stresovali ale aj našli čas pre seba a svoje záujmy. Ako mama zaisto už viete, aké dôležité je pod váhou všetkých tých […]
-
Uzavretá pizza Calzone
Calzone je v podstate uzavretá pizza, ktorá má formu taštičky. Plnka je klasický slaná- od šunky, syra, salámi, šampiňónov.. to na čo máte práve chuť, vždy chutí výborne. Cesto: Plnka: Postup:
-
Pomarančové lievance
Tento rok som dostala od svokry veľké množstvo pomarančov v bio kvalite a tak som hľadala možnosti ako tieto čo najlepšie spracovať. Napadlo ma pridať ich šťavu do lievancového cesta a dopadlo to super. Lievance mali skutočne silnú arómu a prevzali sladkosť pomaranča takže som nemusela ani veľmi doslaďovať. Veĺmi […]
Pingback: Karamelová poleva ktorá netečie - recepis.sk
Pingback: Ako zabrániť, aby cheesecake nepopraskal - recepis.sk - Keď tradície chutia