Výborný cheesecake zo salka

Mnohé moje recepty vzniknú celkom náhodne pri upratovaní mojej chladničky keď odhalím potraviny, čo by som rada zúžitkovala. Tento Cheesecake je vynikajúci a zachutil aj môjmu mužovi, ktorý sa inak cheesecaku vyhýba.

Potrebujete:

  • 500g hladkého tvarohu
  • 500g smotanového syra
  • 250g kyslej smotany
  • 1 balenie salka
  • 50g práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 4 vajíčka

okrem toho:

  • 300g maslových keksíkov
  • 150g masla izbovej teploty

Postup:

  • Maslové keksíky dať do veľkého uzatvárateľného sáčku a pomocou valčeka na cesto rozdrtiť sušienky na jemno. Pridať maslo a dobre spolu premiešať az vznikne homogénna zmes.
  • Kruhovú formu na pečenie vymastiť a na spodok dať keksíkovú zmes. Dobre ju pritlačiť a nechať 15min. piecť pri 180°C.
  • Medzitým si pripraviť prísady na plnku. Na to zmiešať tvaroh, krémový smotanový syr, cukor, smotanu a vanilkový cukor s vajíčkami. Dobre premiešať mixérom. Na záver pridať salko a ešte raz dobe premiešať.
  • Potom naliať na predpečený korpus a vrátiť do trúby. Piecť na nízskej teplote (160°) ca. Hodinu pokiaľ cheesecake-plnka úplne stuhne. 

One Comment

  1. Pingback: Karamelová poleva ktorá netečie - recepis.sk

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.