Výborný cheesecake zo salka

Mnohé moje recepty vzniknú celkom náhodne pri upratovaní mojej chladničky keď odhalím potraviny, čo by som rada zúžitkovala. Moja mama mi pravidelne kupovala Salko a dlho som nevedela na čo ho použijem.

Medzičasom už mám celú kolekciu receptov na využitie kondenzovaného mlieka, tento patrí k mojím favoritom. Salko Cheesecake je vynikajúci a zachutil aj môjmu mužovi, ktorý sa inak cheesecaku vyhýba. Okrem toho vám aj ukážem jednoduchý trik vo videu ako dosiahnete pri cheesecka takto krásne hladký povrch bez trhlín.

Suroviny:

  • 500g hladkého tvarohu
  • 500g smotanového syra
  • 250g kyslej smotany
  • 1 balenie salka
  • 50g práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 3 vajíčka

okrem toho:

  • 300g maslových keksíkov
  • 150g masla izbovej teploty
  • 50g pr. cukru

Postup:

  • Začneme prípravou cesta. Maslové keksíky dáme do veľkého uzatvárateľného sáčku a pomocou valčeka na cesto ich rozdrtíme na jemno.
  • Pridáme maslo a práškový cukor a dobre spolu premiešame, až vznikne homogénna zmes.
  • Kruhovú formu na pečenie vymastíme a jej spodnú časť obložíme zvonku alobalom. Potom na spodok dáme keksíkovú zmes. Dobre ju pritlačíme tak, aby bola rovnomerne rozložená po celej ploche formy. 
  • Následne si pripravíme plnku. Na to najskôr vyšľaháme vajíčka s cukrom.
  • Pridáme tvaroh, krémový smotanový syr, cukor, smotanu a vanilkový cukor s vajíčkami. Dobre premiešame mixérom. Na záver pridáme salko a ešte raz dobe premiešame.
  • Plnku nalejem na korpus a cheesecake vložíme na plech do ktorého pridáme za šálku vody. Potom ho vložíme do predhriatej trúby.
  • Pečieme na nízskej teplote (160°) ca. 45 minút až pokiaľ cheesecake-plnka úplne stuhne. Potom trúbu vypneme a necháme ho pomaly dôjsť.
  • Po vychladnutí sa dá cheesecake bezproblémov vybrať z formy.

Čo nájdete na recepis.sk?

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadni sem

Novinky

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Obľúbené produkty

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Populárne recepty

2 komentáre

  1. Pingback: Karamelová poleva ktorá netečie - recepis.sk

  2. Pingback: Ako zabrániť, aby cheesecake nepopraskal - recepis.sk - Keď tradície chutia

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*