Výborný cheesecake zo salka

Mnohé moje recepty vzniknú celkom náhodne pri upratovaní mojej chladničky keď odhalím potraviny, čo by som rada zúžitkovala. Moja mama mi pravidelne kupovala Salko a dlho som nevedela na čo ho použijem.

Medzičasom už mám celú kolekciu receptov na využitie kondenzovaného mlieka, tento patrí k mojím favoritom. Salko Cheesecake je vynikajúci a zachutil aj môjmu mužovi, ktorý sa inak cheesecaku vyhýba. Okrem toho vám aj ukážem jednoduchý trik vo videu ako dosiahnete pri cheesecka takto krásne hladký povrch bez trhlín.

Suroviny:

  • 500g hladkého tvarohu
  • 500g smotanového syra
  • 250g kyslej smotany
  • 1 balenie salka
  • 50g práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 3 vajíčka

okrem toho:

  • 300g maslových keksíkov
  • 150g masla izbovej teploty
  • 50g pr. cukru

Postup:

  • Začneme prípravou cesta. Maslové keksíky dáme do veľkého uzatvárateľného sáčku a pomocou valčeka na cesto ich rozdrtíme na jemno.
  • Pridáme maslo a práškový cukor a dobre spolu premiešame, až vznikne homogénna zmes.
  • Kruhovú formu na pečenie vymastíme a jej spodnú časť obložíme zvonku alobalom. Potom na spodok dáme keksíkovú zmes. Dobre ju pritlačíme tak, aby bola rovnomerne rozložená po celej ploche formy. 
  • Následne si pripravíme plnku. Na to najskôr vyšľaháme vajíčka s cukrom.
  • Pridáme tvaroh, krémový smotanový syr, cukor, smotanu a vanilkový cukor s vajíčkami. Dobre premiešame mixérom. Na záver pridáme salko a ešte raz dobe premiešame.
  • Plnku nalejem na korpus a cheesecake vložíme na plech do ktorého pridáme za šálku vody. Potom ho vložíme do predhriatej trúby.
  • Pečieme na nízskej teplote (160°) ca. 45 minút až pokiaľ cheesecake-plnka úplne stuhne. Potom trúbu vypneme a necháme ho pomaly dôjsť.
  • Po vychladnutí sa dá cheesecake bezproblémov vybrať z formy.
  • Neviete čo uvariť? Tak určite využijete mesačný jedálniček na vytlačenie

    Neviete čo uvariť? Tak určite využijete mesačný jedálniček na vytlačenie

    Ako často sa pýtate ráno – čo ja zas navarím? Stojíte pred chladničkou, hodiny sa míňajú, čas obedu blíži a vás stále ešte neosvietilo. Takéto dni má asi každ´z nás z času na čas, horšie je však keď sa to opakuje pravidelne. Mať plán toho, čo máte navariť je v […]


  • Skvelý kakaový závin s brusnicami / kysnutý veniec

    Skvelý kakaový závin s brusnicami / kysnutý veniec

    Koncom Novembra sa dajú u nás zakúpiť čerstvé brusnice a tieto sú skvelé či už do horúcich čajov alebo na pečenie. Tentoraz som ich skombinovala s mäkkučkým kakaovým závinom zatočeným do venca a výsledok bol skvelý. Suroviny na cesto: Suroviny na plnku: Postup:


  • Turecká polievka z červenej šošovice

    Turecká polievka z červenej šošovice

    Výborná sýta polievka, ktorá sa zvykne servírovať s chlebom a plátkom citrónu aj ako hlavné jedlo. Suroviny: Postup:


  • Nepečený tvarohový dezert len z 3 surovín

    Nepečený tvarohový dezert len z 3 surovín

    Všetko, čo na tento dezert budete potrebovať je jemný tvaroh, dlhé piškóty a drobné ovocie podľa chuti. Ja som použila jahody, ale samozrejme, že zvoliť môžete aj iné drobné ovocie ako napríklad čučoriedky. Suroviny: Postup:


2 komentáre

  1. Pingback: Karamelová poleva ktorá netečie - recepis.sk

  2. Pingback: Ako zabrániť, aby cheesecake nepopraskal - recepis.sk - Keď tradície chutia

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*