Kačacie stehná na jablkách a rýchly karlovarský knedlík

Priznám sa, že kačacie mäso sa u nás až tak často na stoje nevyskytuje lebo v lokalite, kde bývam je ho veľmi tažko zohnať. Keď som však uvidela tieto stehná, hneď som san a ne vrhla a tearz sa už teším z tejto chrumkavej dobroty. Karlovarský knedlík sa pripravuje tradične z rožkov, ja ho však robievam z toastového chleba a je to veľmi rýchla príloha.

Postup:

  • Kačacie stehná umyť, dobre osušiť a posypať 200g soli. Takto naložené v soli nechať cez noc odpočívať v chlade.
  • Na ďaľší deň stehná opäť umyť, aby sa soľ zmyla a potom marinovať. Na marinade zmiešať 5PL oleja, 2PL sójovej omáčky, 1 čl soli, 1čl sušeného čili, čierne korenie a 1 rotlačený strúčik cesnaku. Keď je mäso dostatočne v marinade obalené, tak položiť na pekáč, zakryť alobalom a nechať hodinu v trúbe dusiť pri 200°C.
  • Potom strany kačky vyplniť 1 väčším jablkom pokrájaným na štvrťky, priliať za ½ šálky vody a opať nechať spolu ďaľších 20min. pod alobalom dusiť.
  • Na záver alobal odstrániť. Kačku potrieť štetcom medom rozmiešaným v troche vody a posypať celým kmínom. Nechať zapiecť odkryté do zlatista (ca. 10min).

Karlovarský knedlík z toastu

  • Na knedlík 4 toastové chleby pokrájať na kocky. Medzitým zmiešať v miske 250ml mlieka spolu s 2 žĺtkami a trochou soli a čierného korenia. Do mlieka vložiť toastové kocky a nechať ich krátko sa napiť. Medzitým vyšlahať 2 bielka do tuha. K toastovým kockám pridať potom za 2pl rozpusteného masla, 120g hrubej müky a dobre premiešať. Na záver ešte pridať sneh z bielkou a jemne zamiesiť.
  • Z potravinovej fólie odstrihnúť ca.60cm dlhý pás a do stredu dať polovičku knedlovej zmesy. Potom obe strany fólie spojiť a zatočiť zmes do valca. Strany valca dobre uzavrieť. Potom valec zakrútiť do alobalu a takisto konce dobre uzavrieť. To isté zopakovať aj s druhou polovicou zmesy.
  • Potom valce nechať variť 20min. vo vriacej vode. Pred servírovaním nechať knedlík chvílu odstáť, potom odbaliť alobal aj potrvainovú fóliu a nakrájať na tenké krajce.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*