Hovädzia sekaná na zemiakoch a mrkvový šalát

Sekanú mám veľmi rada, lebo na rozdiel od fašíriek má mäkkšiu a jemnejšiu konzistenciu. Okrem toho je možné časť mäsa nahradiť zeleninou (napríklad nadrobno posekaným kelom, alebo paprikou) a tak dodať sekanej novú príchuť aj konzistenciu.

V tomto recepte sa sekaná piekla priamo na zemiakoch a tak vzniklo toto chutné jedlo z jedného plechu. 

Postup:

  • 500g hov.mletého mäsa dať do misky. Pridať 2 vajíčka, čierne korenie, soľ za 1 PL grilovacieho korenia, 1 čl sušeného cesnaku a ½ cibule pokrájanej na jemno.
  • Potom postupne pridávať strúhanku (alebo 2 žemle namočené do vody a následne dobre vyžmýkané) a zo zmesky vypracovať valec. Ten opiecť zprudka z oboch strán na panvici a odložiť stranou.
  • Do ohňovzornej nádoby vložiť na osminky pokrájané zemiaky. Poliať ich olejom, osoliť, okoreniť rascou a mletou červenou paprikou a dobre spolu premiešať. Na zemiaky položiť predpečenú sekanú, na jej vrch položiť zopár kúskuv masla, podliať 150ml vody a pekáč zavrieť, prípadne zakryť alobalom.
  • Následne piecť mäso v trúbe pri  180°C do zlatista (ca.1hod). Aby mäso moc nevyschlo počas pečenia je dobé ho prvých 40min. Nechať piecť zakryté alobalom a až na záver pečenia odokryť a nechať dopiecť do zlatista.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*