26 januára, 2019
Rýchle kuracie prsia na maslovej tekvici a mrkve v smotanovej omáčke

Výborné rýchle jedlo, ktoré sa idálne hodí pre dni, keď musí byť jedlo rýchlo na stole.
Postup:
- Kuracie prsia umyť, osušiť, pokrájať na rovnako hrubé prúžky a okoreniť soľou, čierným a grilovacím korením.
- Potom zprudka opiecť na oleji. Medzitým ošúpať a pokrájať cibuľu a pridať k mäsu, spolu ďalej pražiť.
- Jednu malú mrkvu a kus tekvice (množstvo závisí od množstva mäsa ale zhruba ½ hmonosti mäsa) postrúhať na hrubo a keď je mäso zo všetkých strán opražené, pridať zeleninu a zaliať 300ml vody.
- Potom prikryté 5-10min dusiť. Na záver pridať 100ml šlahačkovej smotany a 2Pl citrónovej šťavy a podľa potreby omáčku ešte dochutiť (soľ/cukor/čierne korenie).
- Na zahustenie omáčky zmiešať za 1čl zemiakového škrobu v troche studenej vody. Priliať k mäsu, dobre premiešať a za miešania nechať zovrieť. Potom odstaviť zo sporáka a servírovať.
Ja som začala varenie prípravou tarhoni a tak ked bolo mäso hotové, bola hotová aj príloha.
Please follow and like us: