Juhoslovanské koláče s cesnakom a syrom

Ponúkam inšpiráciu na víkendové pečenie a tým sú tieto fantastické cesnakové juhoslovanské koláče tentoraz so syrom a bylinkami. Ich chuť je veľmi intenzívna a aróma vďaka cesnaku sýta. Veľkou výhodou je aj ich trvanlivosť, aj po 2-3 dňoch chutia skvelo a tak výborným pochutením takisto na oslavy či záhradné slávnosti.

Jump to Recipe

Recept

Juhoslovanské koláče s cesnakom a syrom

Recipe by lydia.argilliCourse: Nezaradené
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Suroviny

  • 500g polohrubej múky

  • 20g čerstvých kvasníc

  • 1 PL cukru na kvások

  • 1 čl soli

  • 1 vajíčko

  • 1 vajíčko na potretie

  • 50g masla izbovej teploty

  • ca. 250ml mlieka

  • Plnka
  • 50g masla izbovej teploty

  • 3-5 strúčiky cesnaku

  • 100g postúhaného syru (cheddar alebo iný druh)

  • 2PL posekaných byliniek

Postup

  • Kvasnice si rozdrobíme do misky a posypeme cukrom. Lyžičkou dobre premiešame a prikryté necháme 10 minút odpočívať až sa vytvorí kvások.
  • Do múky pridáme kvások, soľ, olej, vajíčko a postupne pridávame mlieko. Miesime aspoň 10 minút až vznikne vláčne cesto. To zakryté necháme hodinu kysnúť.
  • Maslo dáme do misky a pretlačíme doňho cesnak, osolíme a premiešame. Pridáme bylinky a postrúhaný syr a premiešame.
    Cesto si rozdelíme na 6 kusov. Každý vyrolujeme na obdĺžnik a potom potrieme na polovičke rovnomerne zmesou masla a cesnaku. Druhú časť cesta cez to preklopíme a vyrobíme roľku.
  • Tú pokrájame pokrájame na trojuholníky, najlepšie pizza nožom. Trojuholníky kladieme s odstupom na plech vyložený papierom na pečenie. Zopakujeme aj zo zvyšným cestom. Potom prikryté necháme ešte 40 minút kysnúť. Následne povrch každého šuľca pomažeme roztrepaným vajíčkom a kto chce ozdobí napríklad celou rascou alebo sezamom.
  • Potom pečieme pri 200 °C ca. 25 minút do chrumkava.

Juhoslovanské koláče s cesnakom a syrom

Kde ma nájdete na sociálnych sieťach

Veľkonočné recepty - 10 receptov na pečenie

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?

Nahliadnite sem

Novinky

Juhoslovanské koláče s cesnakom a syrom

Ponúkam inšpiráciu na víkendové pečenie a tým sú tieto fantastické cesnakové juhoslovanské koláče tentoraz so syrom a bylinkami. Ich chuť je veľmi intenzívna a aróma vďaka cesnaku sýta. Veľkou výhodou je aj ich trvanlivosť, aj po 2-3 dňoch chutia skvelo a tak výborným pochutením takisto na oslavy či záhradné slávnosti. […]

Novinka

Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV

Populárne recepty

Obľúbené produkty

Lydia_Argilli_food_photography-online Kurz - ako pripraviť buchty ako od babičky - na pare, či pečené, či parnú knedľu

Od 1.mája je prístupný nový online kurz k téme tradičné buchty ako od babičky za symbolickú cenu 2.99€

Viac o kurze Buchty nájdete tu

Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál

4,99

Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…

Category:
Tags: , ,

Zápisník receptov

(4 customer reviews)
9,99

Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte  A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.

228 na sklade

Category:
Tags: , ,

Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu

19,99

V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím –  Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.  

Najnovšie recepty

  • Nová E-kniha plná letných receptov

    Nová E-kniha plná letných receptov

    Ak si práve vychutnávate leto mám pre vás skvelú správu, pripravila som pre vás zbierku receptov na toto ročné obdobie, ktoré mi pripomínalo leto, ako som ho trávila v detstve u starej mamy – od tradičných receptov na spracovanie ovocia vo forme zákuskov či koláčov, až po zaváranie a konzervovanie, […]


  • Domáca Barbecue omáčka (BBQ) na kuracie mäso

    Domáca Barbecue omáčka (BBQ) na kuracie mäso

    Chystáte sa grilovať a hľadáte chutnú omáčku na marinovanie? Táto domáca barbecue omáčka je nielen ľahko zvládnutelná, ale aj chuťovo skvelá. Podľa vašich preferencii ju môžete dochutiť buď mierne alebo viac pikatne. Ja osobne ju mám mimoriadne rada na marinovanie kuracích pŕs, ktoré potom spracujem ako špízy alebo hodí sa […]


  • Malinový koláč s pudingom

    Malinový koláč s pudingom

    Tento malinový koláč s pudingom je super rýchlou variantov, ktorú zvládnete celkom bez váženia, len s jedným hrnčekom s objemom 200ml. Puding cesto nielen pekne zafarbí do žlta ale takisto mu dodá na vláčnosti. Sladké cesto skvelo harmonizuje s mierne kyslastými malinami a celkovo chutný recept zvládnuteľný za pár minút. […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*