Ak hľadáte nepečený dezert, ktorý najmä v letných mesiacoch všetkých ohúrii, tak toto ovocné tiramissu je skvelou voľbou. Ja som zvolila kombináciu manga a jahôd, ale vy môžete použiť akékoľvek mäkké ovocie, ako aj napríklad broskyne či marhule. Nielen, že chutí výborne, ale Ľahko sa krája a dobre drží tvar. Okrem toho neobsahuje surové vajíčka a je tak nenáročný na skladovanie.
Recept
Lahodný dezert – Mango tiramisu
Course: Nezaradené4
servings30
minutes40
minutes300
kcalSuroviny
2 balenia dlhých piškót
250g mascarpone alebo Philadelphia syru
50g pr. cukru
250g jemného tvarohu
250g jahôd
2ks manga (alebo 4ks ak vynecháte jahody)
2 balenia tortového želé + 2*50ml studenej vody
2+2Pl kr. cukru
150ml + 150ml vody na ovocie
mlieko na namáčanie piškót
250ml šĽahačkovej smotany + 1 stužovač
škorica na ozdobu
Postup
- Pripravíme si jednotlivé položky, ktoré budeme neskôr vrstviť. Začneme mangom. To ošúpeme a pokrájame na menšie kusy, ktoré dáme spolu s cukrom (2PL) a 150ml vody do hrnca. Necháme variť asi 10 minút do mäkka, potom rozmixujeme ponorným mixérom a necháme mierne vychladnúť.
- Jahody takisto ošúpeme a pokrájame na menšie kusy. Dáme spolu s cukrom a 150ml vody do hrnca. Necháme variť asi 10 minút do mäkka, potom rozmixujeme ponorným mixérom a necháme mierne vychladnúť.
- Do tretice si prichystáme krém. Na to zmiešame mascarpone s tvarohom a cukrom, prípadne pridáme vanilkový cukor.
- Do misky si dáme mlieko, piškóty odbalíme a pripravíme si podlhovastú nádobu. Začneme vrstviť.
- Najskôr dáme vrstvi piškót ktoré najskôr vždy krátko namočíme v mlieku a potom dáme do nádoby, tak aby sa čo možno dotýkali. Na to nanesieme jahodovú vrstvu a na to 1/2 plnky. Dobre všetko zarovnáme. Nasleduje vrstva piškót opäť namočených v mlieku, plnka a mango vrstva. Takto pripravené necháme aspoň 12 hodín v chlade.
- Šľahačku vyšľaháme so stužovanom do tuha a dáme do cukrárenskej špičky. Nanesieme malé špičky po celej ploche manga. Kto chce na záver posype povrch škoricou.
Čo nájdete na recepis.sk?
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Index
Populárne recepty
Videorecepty
Chcete si pozrieť Video-postup k tomuto receptu? Tak nahliadnite na môj youtube kanál.
Najnovšie recepty
Tradičné recepty
- Domáce rezance na 3 rôzne spôsoby
- Tekvicová omáčka s grilovanými morčacími prsiami a domácou knedlou
- Moravské koláče
- Vanilkové muffiny s malinovým krémom
- Gaštanový perník s kakaovou polevou
- Zemiakové Halušky s parmezánovou omáčkou
- Turecké cestoviny “manti”
- Plnené sušené baklažány a paprika „dolmak“
- Jablkový “apple pie”
- Troj-čokoládová torta
- Krémová polievka z červenej šošovice a bulguru
- Makové šúlance zo zemiakového cesta
- Tartalettes s citrónovo-vanilkovou plnkou
- Maková torta s vanilkovým krémom a kokosom
- Gaštanovo-karamelová roláda z hrubej múky
Denne nové recepty pre celú rodinu