Rýchle kuracie prsia s medvedím cesnakom

Keď sa v marci rozvoňajú lesy medvedím cesnakom, je to akoby zavial kraj jarou. Medvedí cesnak na niektorých miestach lesa vytvára taký hustý porast ako koberec. Preto sa oplatí na prechádzku lesom zobrať tiež prútený kôš a zobrať z tohto chutného koberca aj trochu domov. Pretože medvedí cesnak je v lese nielen pekný, ale tiež je krásne aromatický a dá sa spracovať mnohými spôsobmi v kuchyni. Výborný recept z kuracieho mäsa.

Postup:

  • Kuracie prsia umyjeme, osušíme a okoreníme soľou, čiernym korením a grilovacím korením.
  • Opražíme krátko z oboch strán na oleji a ku koncu praženia pridáme na drobno pokrájanú cibuľu.
  • Zalejeme 250ml vody a prikryté necháme 10min. dusiť.
  • Medzitým si pripravíme šampiňóny. Tie očistíme a necháme pri strednej teplote z oboch strán opekať na panvici do zlatista. Keď dostanú farbu, tak ich ochutíme soľou, čiernym korením a cayene korením.
  • Omáčku z kuracích pŕs zahustíme. Na to zmiešame za 1pl zemiakového škrobu v 2 PL vody a vlejeme k mäsu, premiešame prípadne dochutíme. Vypneme oheň.
  • Medvedí cesnak (ja som použila sušený ale takisto možno použiť čerstvý, ktorý pokrájame na drobno) pridáme k mäsu ako aj šampiňóny. Aby si cesnak zachoval vitamíny, pridávame ho zámerne až k hotovému jedlu.
  • Servírujeme s ryžou.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.