HomeHlavné jedlá Expresné recepty Chrumkavý kukuričný chlieb bez kysnutia a váženia

Chrumkavý kukuričný chlieb bez kysnutia a váženia

Comments : 4 Posted in : Expresné recepty, Hrnčekové recepty, Pecieme, Pečivo, Slané on by : lydia.argilli Značky:, , ,

Kukuričná múka alebo kukuričná krupica bola po stáročia známym pokrmom chudobných. Táto bola pripravovaná či už na sladko alebo slano a tvorila veľkú časť pokrmov, ktoré si chudobný ludia mohli dovoliť pripraviť. Na americkom kontinetne sa naďalej teší rovnakej obľúbenosti a je súčasťou mnohých pokrmov, či už kaše, polenty, placiek, ale takisto sa z nej tradične vyrábal aj chlieb. Aj v Európe, najmä v Taliansku sa často vyskytuje na jedálnom lístku. Tento postup si vyžaduje minimálny čas, celá príprava trvá asi 5min, zvyšok práce prevezme trúba.

Potrebujete:

  • 1 šálku (300ml) polenty (kukuričnej krupici/múky)
  • 1 šálku hl. múky
  • 1/2 balenia prášku do pečiva
  • 2 vajíčka
  • 1PL soli
  • 1čl cukru
  • 1/2 šálky roztopeného masla
  • 1/2 šálky šľahačkovej smotany
  • 2PL slnečnicových semiačok a sušené paradajky

Postup:

  • Vajíčka vyšľaháme spolu so smotanou tu peny.
  • Pridáme maslo a ďalej spolu šľaháme až sa položky spoja do nadýchanej zmesi.
  • Potom pridáme suché prísady – polentu, múku, prášok do pečiva, soľ, cukor a všetko dobre premiešame.
  • Na záver pridáme k hotovému cesto slnečnicové semiačka a na drobno porkájané sušené paradajky (tieto možno takisto vynechať).
  • Cesto vylejeme do vymastenej obdĺžnikovej formy na pečenie na necháme pri 180C piecť ca, 25min. Posledných 5 min pomastíme vrch chleba roztopeným maslom a necháme dopiecť.
  • Najlepšie chutí ešte mierne teplý potretý čerstvým maslom.
Please follow and like us:

4komentáre

4 thoughts

  • Zdenkayx
    3 apríla, 2020 at 4:15 pm

    Dobrý deň, prosím vás to cesto má byť tekuté? Lebo ja mam klasické cesto z toho. Keďže vaša šálka ma 300ml tak som to vážila na váhe všetko na 300ml a smotanu 150ml a mám vypracované cesto, nie je vôbec tekuté…

  • zdenka
    3 apríla, 2020 at 4:17 pm

    Dobrý deň, to cesto má byť tekuté? Lebo mne z toho vyslo normálne cesto…Ak vaša šálka ma 300ml a dávala som podľa toho všetko, nejako to nesadí, vážila som na váhe s ml….aj smotanu som dala 150ml…a mam normalne hutne cesto…

    • lydia.argilli
      3 apríla, 2020 at 8:02 pm

      Ahoj, to cesto ma byt konzistenciou podobne kysnutemu cestu, rozhodne nie tekute..a treba si davat pozor, 300ml muky nieje 300g.

      • Zdenka
        5 apríla, 2020 at 1:58 pm

        Áno viem, ja si viem prepnúť na váhe ml a gramy, ale šlo to cele do koša…. Neviem, kde nastala chyba, cele zle…

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

<aside id="foodrecipes_randompostwidget-7" class="widget blog-categories foodrecipes_randompostwidget"><h2 class="widget-title"> </h2>
</aside>
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial