HomeExpresné recepty Chrumkavý kukuričný chlieb bez kysnutia a váženia

Chrumkavý kukuričný chlieb bez kysnutia a váženia

Posted in : Expresné recepty, Hrnčekové recepty, Pecieme, Slané on by : lydia.argilli Značky:, , ,

Kukuričná múka alebo kukuričná krupica bola po stáročia známym pokrmom chudobných. Táto bola pripravovaná či už na sladko alebo slano a tvorila veľkú časť pokrmov, ktoré si chudobný ludia mohli dovoliť pripraviť. Na americkom kontinetne sa naďalej teší rovnakej obľúbenosti a je súčasťou mnohých pokrmov, či už kaše, polenty, placiek, ale takisto sa z nej tradične vyrábal aj chlieb. Aj v Európe, najmä v Taliansku sa často vyskytuje na jedálnom lístku. Tento postup si vyžaduje minimálny čas, celá príprava trvá asi 5min, zvyšok práce prevezme trúba.

Potrebujete:

  • 1 šálku (300ml) polenty (kukuričnej krupici/múky)
  • 1 šálku hl. múky
  • 1/2 balenia prášku do pečiva
  • 2 vajíčka
  • 1PL soli
  • 1čl cukru
  • 1/2 šálky roztopeného masla
  • 1/2 šálky šľahačkovej smotany
  • 2PL slnečnicových semiačok a sušené paradajky

Postup:

  • Vajíčka vyšľaháme spolu so smotanou tu peny.
  • Pridáme maslo a ďalej spolu šľaháme až sa položky spoja do nadýchanej zmesi.
  • Potom pridáme suché prísady – polentu, múku, prášok do pečiva, soľ, cukor a všetko dobre premiešame.
  • Na záver pridáme k hotovému cesto slnečnicové semiačka a na drobno porkájané sušené paradajky (tieto možno takisto vynechať).
  • Cesto vylejeme do vymastenej obdĺžnikovej formy na pečenie na necháme pri 180C piecť ca, 25min. Posledných 5 min pomastíme vrch chleba roztopeným maslom a necháme dopiecť.
  • Najlepšie chutí ešte mierne teplý potretý čerstvým maslom.
Please follow and like us:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial