Koložvárska kapusta

Toto jedlo je absolútna klasika medzi pokrmami z kyslej kapusty. Môj postup je veľmi jednoduchý a rýchlo hotový. Výborný pokrm tiež na zúžitkovanie zvyškov uvarenej ryže.

Postup:

  • Cibuľu ošúpeme a pokrájame na drobno. V panvici na oleji pomaly opekáme cibuľu až začne byť sklovitá. Pridáme klobásu pokrájanú na malé kocky ako aj 200g mletého mäsa a spolu pečieme.
  • Kyslú kapustu dáme do sítka a vytlačíme z nej všetku tekutinu. Pokrájame na drobno a pridáme k zmesi v panvici.
  • Dochutíme soľou, čiernym korením a 1/2čl červenej papriky.
  • Zapekaciu nádobu vymastíme. Polovičku uvarenej ryže dáme na spodok nádoby (ca. 2 šálky ryže). Na to dáme mierne vychladnutú zmes z panvice.
  • Na vrch dáme opäť vrstvu ryže a dobre všetko zarovnáme.
  • 1 kyslú smotanu zmiešame so 1 šľahačkovou smotanou a dochutíme soľou. Zmes vylejeme na ryžu.
  • Necháme zapekať pri 180C ca. 30min.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.