Kalerábový prívarok

Rýchly a chutný krémovitý prívarok, nenáročný na prípravu. Inšpiráciu som našla v starej kuchárke a s výsledkom som viac ako spokojná.

Potrebujete:

  • 1 cibuľu
  • 1-2 veľkých kalerábov
  • 250ml vody
  • 200ml mlieka
  • 2 pl hl.múky
  • 1pl masla
  • Petržlenová vňať
  • Vajíčko uvarené na tvrdo
  • Soľ, čierne korenie, drtená rasca

Postup:

  • Cibuľu pokrájať na drobno a nechať pomaly opekať na oleji a 1pl masla.
  • Kaleráb ošúpať, pokrájať na malé kocky a pridať k cibuli. Pomaly za občasného miešania opekať 10min.
  • Zaliať vodou, pridať soľ, čierne korenie a rascu a prikryté necháme dusiť 20min do mäkka.
  • V mlieku roztrepeme múku a vyrobíme zátrepku. Vlejeme do prívarku (najlepšie cez sitko aby sa zachytili prípadné hrudky).
  • Vajíčko ošúpeme a spolu s petržleňom pokrájame na drobno. Pridáme k prívarku.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.