Ja viem, znie to až moc lákavo, ale tento pokrm si vyžaduje skutočne pár minút prípravy. Na to aby sa podarilo, je nutné, aby bolo hovädzie mäso pokrájané na tenučké pásy a ideálne je použiť Wok panvicu ktorá lepšie šíri teplotu. Ak nemáte použite panvicu s čo najväčšim polomerom.
Jump to Recipe

Čína z hovädzieho mäsa po sečuánsky hotová za 15 minút
4
servings30
minutes40
minutes300
kcalSuroviny
250g kvalitného hovädzieho mäsa
1čl sójovej omáčky
1Pl zemiakového škrobu
1čl sušeného cesnaku
štipka škorice
soľ, čierne korenie, čili- Omáčka
2PL (sézamovým) oleja
1čl sójovej omáčky
1čl balsamica
sézam
1 roztlačený cesnak- Okrem toho
1 kuchynská cibuľa
1 pór
1-2 ks červenej či zelenej papriky
1 pak choi
1 mrkvaPetržlen alebo koriander na ozdobu
Postup
- Mäso naložte do zmesi sójovej omáčky, škrobu, sušeného cesnaku, škorice, soli a korenia.
- Medzitým si pripravte zeleninu – nakrájajte všetko na tenké pásiky, aby sa rýchlo opiekla.
- Rozohrejte wok alebo väčšiu panvicu, pridajte olej a krátko opečte mäso a opekajte na vysokej teplote, kým nie je zlatisté ca 3 minúty. Odložte ho bokom.
- Do tej istej panvice pridajte zeleninu (najskôr tvrdšiu ako mrkvu, potom pak choi a pór). Restujte len krátko, aby ostala chrumkavá.
- Vráťte mäso späť, pridajte zvyšok omáčky (sójovú omáčku, balsamico, sezam) a premiešajte.
Na záver posypte sezamom a ozdobte koriandrom alebo petržlenom.
Vitajte na stránke plnej receptov pre celú rodinu
Pomocníci do kuchyne*


Najnovšie články
Najnovšie recepty
Tradičné recepty
- Domáce rezance na 3 rôzne spôsoby
- Tekvicová omáčka s grilovanými morčacími prsiami a domácou knedlou
- Moravské koláče
- Vanilkové muffiny s malinovým krémom
- Gaštanový perník s kakaovou polevou
- Zemiakové Halušky s parmezánovou omáčkou
- Turecké cestoviny “manti”
- Plnené sušené baklažány a paprika „dolmak“
- Jablkový “apple pie”
- Troj-čokoládová torta
- Krémová polievka z červenej šošovice a bulguru
- Makové šúlance zo zemiakového cesta
- Tartalettes s citrónovo-vanilkovou plnkou
- Maková torta s vanilkovým krémom a kokosom
- Gaštanovo-karamelová roláda z hrubej múky
Denne nové recepty pre celú rodinu
Čo nájdete na recepis.sk?

Chcete sa dozvedieť viac o mojom blogu?
Nahliadni sem
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
213 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Index

Máte surovinu a neviete čo s ňou?
Od teraz môžete hľadať vaše obľúbené recepty jednoducho podľa kategórii- využite na to INDEX RECEPTOV