Cícerová krémová polievka

Cícer je známy zdroj vlákniny a má pozitívny vplyv na znižovanie cholesterolu. Preto je obľúbený najmä u vegetariálnov či vegánoch, kedže je všestranne využiteľný. Táto polievka krásne zasýti a prehreje.

Potrebujte:

  • 1 malú konzervu cíceru
  • 1 veľkú cibuľu
  • 1-2 mrkvy
  • 50g červenej šošovici
  • 1,5l vody/zeleninového vývaru
  • soľ, čierne korenie, sušené čili
  • posekaná petržlenová vňať
  • citrónová šťava

Postup:

  • Cibuľu a mrkvu pokrájame na drobno. Necháme na oleji na nízskom stupni opekať za miešania 10-15min. aby ostala zelenina hnedastá (rozumej zlatistá, nie pripečená ?). To dodá polievke výbornú pečenú arómu.
  • Pridáme červenú šošovicu, soľ, čierne korenie a zalejeme vodou/vývarom. Po zovretí necháme 20min. variť až sa šošovica začne rozpadať. Pridáme cícer a varíme ešte 5min spolu.
  • Potom rozmixujeme ponorným mixérom.
  • Na záver dochutíme citrónovou šťavou, sušeným čili a posekanou petržlenovou vňaťou.

Podávame s pečivom.

Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.