U nás doma sú cookies vždy veľmi obľúbené keksíky či cookies. Keď mám chvílku čas, napečiem ya 2 plechy, dám do sklenenej nádoby a keď na deti dôjde hlad na sladké, tak si odtiaľ vyberú. Tento recept je super jednoduchý, stačí naň hrnček s objemom 250ml.
Suroviny:
- 2 PL zomletých ľanových semiačok + 2 PL vody
- 2 PL sézamovej pasty Tahini
- 2 PL margarínu izbovej teploty
- 1/2 šálky (ovseného) mlieka
- 1,5 šálky hladkej múky
- 1 PL kukuričného škrobu
- 1/2 šálky posekanej čokolády (100g)
- 1/2 šálky pr. cukru
- 1 čl prášku do pečiva
Postup:
- Začneme náhradou vajíčka. Ľanové semiačka zalejeme vodou a dobre premiešame. Necháme stáť. Podrobný postup nájdete tu.
- Vajíčko vymiešame s cukrom do penista. Pridáme tahini pastu, múku, škrob, vločky, vychladnuté maslo ako aj prášok do pečiva a vanilkový cukor. Všetko dobre spolu premiešame. Malo by vzniknúť mierne tuhé cesto.
- Cesto pomocou naberačky na zmrzlinu naberáme a vyklopíme na plech vystlatý papierom na pečenie. Medzi jednotlivými cookies necháme mierny odstup.
- Povrch cookies ozdobíme na záver kúskami čokolády.
- Pri 180C pečieme ca. 25 minút do zlatista.
Kde ma nájdete na sociálnych sieťach
Novinky
Populárne recepty
Obľúbené produkty
Plán varenia na 1 mesiac, jedálniček na prípravu jedál
Predstavte si to: namiesto toho, aby ste každý deň vymýšľali, čo uvariť pre svoju rodinu, máte k dispozícii komplexný plán na celý mesiac. S týmto mesačným plánom prípravy jedál zamávate na rozlúčku obávanej otázke “Čo bude na večeru?” a privítate úspech pri jedle bez námahy. Riešenie vášho každodenného varenia je Mesačný jedálniček na prípravu jedál!…
Zápisník receptov
Zápisník receptov, ktorý Vás bude sprevádzať pri vašom každodennom varení. Zápisník je vo formáte A5 a obsahuje 100 strán na vlastné recepty ako aj 15 bonusových receptov zo stránky www.recepis.sk a prehľad náhradných surovín pri pečení.
228 na sklade
Kurz varenia pre začiatočníkov: Naučte sa ako pripraviť bulgur, ryžu, kuskus či tarhoňu
V tomto obsiahlom online kurze ťa krok za krokom naučím – Ako pripraviť ryžu? Ako pripraviť bulgur? Ako pripraviť tarhoňu? Ako pripraviť kuskus? Ako pripraviť pohánku? Či už si v kuchyni začiatočník, alebo si len chceš rozšíriť svoj kulinársky repertoár, vďaka týmto jednoduchým lekciám dokážeš vytvoriť chutné prílohy, ktoré pozdvihnú úroveň každého jedla.
Najnovšie recepty
-
Prvého mája spúšťam nový mini-kurz o buchtách
Máte radi pravé domáce buchty či možno takú skvelú naparenú knedľu ako od babičky? A možno ste si ešte netrúfli ju pripraviť? Naučte sa pripraviť buchty ako od babičky To je naozaj škoda a túto drobnosť by som rada pre vás vyriešila – môj nový mini kurz venovaný celý buchtám […]
-
Hrnčekový citrónový koláč s kokosom
Chutný, bez váženia a rýchlo hotový – taký je tento nenáročný citrónový koláč s kokosom. Na meranie postačí šálka s objemom 250ml. Recept
-
Jednoduché hrnčekové kysnuté lievance
Chutný recept na raňajky či snack pre deti. Tieto lievance si môžete pripraviť deň vopred a potom ich nechať v chladničke pomaly kysnúť a na ďaľší deň pripraviť. Super jednoduché a tak krásne nadýchané ako pierko.