Kuracie prsia sa už klasicky hodia do rýchlej kuchyne. Za pár minút je možné vykúzliť z nich chutné sýte jedlo, ako aj napríklad tieto kuracie prsia v krásne krémovitej omáčke z rajčín, smotany a byliniek.
Suroviny:
- 500g kuracích pŕs
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 PL hl. múky
- 2 PL masla
- 500ml rajčinovej passaty (alebo konzerva rajčín)
- 2 veľké rajčiny
- sušené alebo čerstvé bylinky – bazalka, tymián, oregano, petržlen
- 100 ml vody/vývaru
- 100ml sladkej smotany
- 50g tvrdého syru (gouda)

Postup:
- Kuracie prsia umyjeme, osušíme a rozpolíme prípadne pozdĺžne rozdelíme na 3 pláty.
- Tieto okoreníme soľou a čiernym korením.
- V panvici si nahrejeme trochu oleja a kuracie prsia zprudka na ňom 2 minúty z každej strany opečieme. Vyberieme a odložíme na tanier.
- Do toho istého hrnca dáme múku, cibuľku pokrájanú na drobno a maslo. Krátko opečieme za stáleho miešania a potom odoberieme z ohňa a zalejeme vodou.
- Dobre rotrepeme vareškou alebo metličkou aby zanikli prípadne hrčky.
- Rajčiny si postrúhame na hrubo (pri strúhaní stačí rozpoliť rajčinu a strúhať dužinu, šupka automaticky ostane na záver ako odpad). Pridáme ich k zápražke.
- Následne prilejeme rajčinovú šťavu a mäso vrátime do hrnca. Prikryté dusíme ešte 10 minúť.
- Prilejeme smotanu a dochutíme omáčku soľou, čiernym korením, posekanými bylinkami ako aj roztlačeným strúčikom cesnaku.
- Do omáčky pridáme postrúhany syr a nechámeho ho rozpustiť.
- Na záver pridáme do omáčky kuracie prsia a už len krátko ohrejeme. Pred servírovaním posypeme pokrájaným petržlenovou vňaťou prípadne píniovými orieškami.
-
Online kurz k téme prílohy je teraz dostupný
Chcete sa naučiť pripravovať prílohy na každodenné varenie? Od ryži, po bulgur či tarhoňu alebo kuskus, v tomto kurze sa nielen naučíte ich pripravovať ale takisto sa naučíte rozdiely medzi rôznymi druhmi a v čom sa rozlišuje príprava a použitie. Všetky informácie ku kurzu nájdete spracované na tejto stránke. Prihlás […]
-
Zemiakové guľky s kuracím mäsom- pokrm do 20 minút
Tento výborný pokrm z jednej panvice si viete pripraviť do 20 minút, stačí ak vám ostane trochu roztlačených zemiakov či zemiakovej kaše a môžete sa pustiť do roboty. Suroviny: Postup:
-
Jablkový nepečený dezert s tvarohom a salkom
Tento dezert je veľmi rýchlo hotový a potom potrebuje najlepšie cez noc ostať v chlade. Na ďaľší den si už môžete pochutnávať na tomto lahodnom dezerte, ktorý sa vám bude doslova rozplývať na jazyku. Suroviny: Postup:
-
Mrežovník ako od mojej starej mamy
Tento koláč si vždy spájam s letnými prázdninamy, ktoré som ako dieťa trávila u mojej starej mamy. Nepamätam si, že by bolo leto, kedy nám moja starká takýto mrežovník z aktualného ovocia alebo proste z marmelády ked nebolo čerstvé ovocie nepripravila. Mám rada takéto nostalgické jedlá. Suroviny na cesto: Ostatné: […]