Kuracie prsia sa už klasicky hodia do rýchlej kuchyne. Za pár minút je možné vykúzliť z nich chutné sýte jedlo, ako aj napríklad tieto kuracie prsia v krásne krémovitej omáčke z rajčín, smotany a byliniek.
Suroviny:
- 500g kuracích pŕs
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 PL hl. múky
- 2 PL masla
- 500ml rajčinovej passaty (alebo konzerva rajčín)
- 2 veľké rajčiny
- sušené alebo čerstvé bylinky – bazalka, tymián, oregano, petržlen
- 100 ml vody/vývaru
- 100ml sladkej smotany
- 50g tvrdého syru (gouda)

Postup:
- Kuracie prsia umyjeme, osušíme a rozpolíme prípadne pozdĺžne rozdelíme na 3 pláty.
- Tieto okoreníme soľou a čiernym korením.
- V panvici si nahrejeme trochu oleja a kuracie prsia zprudka na ňom 2 minúty z každej strany opečieme. Vyberieme a odložíme na tanier.
- Do toho istého hrnca dáme múku, cibuľku pokrájanú na drobno a maslo. Krátko opečieme za stáleho miešania a potom odoberieme z ohňa a zalejeme vodou.
- Dobre rotrepeme vareškou alebo metličkou aby zanikli prípadne hrčky.
- Rajčiny si postrúhame na hrubo (pri strúhaní stačí rozpoliť rajčinu a strúhať dužinu, šupka automaticky ostane na záver ako odpad). Pridáme ich k zápražke.
- Následne prilejeme rajčinovú šťavu a mäso vrátime do hrnca. Prikryté dusíme ešte 10 minúť.
- Prilejeme smotanu a dochutíme omáčku soľou, čiernym korením, posekanými bylinkami ako aj roztlačeným strúčikom cesnaku.
- Do omáčky pridáme postrúhany syr a nechámeho ho rozpustiť.
- Na záver pridáme do omáčky kuracie prsia a už len krátko ohrejeme. Pred servírovaním posypeme pokrájaným petržlenovou vňaťou prípadne píniovými orieškami.
Skvelý vanilkový tarte s jahodami len z 1 vajíčka
Tento jednoduchý tarte je kombinácia lahodného maslového cesta, jemnej vanilkovej plnky a aromatických jahôd. Skvelé pohostenie len z 1 vajíčka.
Maková torta s kakaom a malinami
Chutná torta v kombinácii maku a malinami. Skvelé aj na spotrebovanie mrazeného ovocia.
Skvelá veľkonočná vianočka bez komplikovanych postupov
Ja viem, pletenie vianočky pre väčšinu ľudí asi ako sa naučiť zaviazať kravatu ale upokojím vás. S mojím postupom nemusíte sa učiť nič nové. Ak si už viete uviazať vrkoče tak to bude pre vás hračka. Vianočka, ktorú pripravujem už roky nielen dobre vyzerá ale chutí ako perinka, krásne nadýchaná […]