Kuracie prsia v rajčinovej omáčke “pomodoro”, recept do 15 minút

Kuracie prsia sa už klasicky hodia do rýchlej kuchyne. Za pár minút je možné vykúzliť z nich chutné sýte jedlo, ako aj napríklad tieto kuracie prsia v krásne krémovitej omáčke z rajčín, smotany a byliniek.

Suroviny:

  • 500g kuracích pŕs
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 PL hl. múky
  • 2 PL masla
  • 500ml rajčinovej passaty (alebo konzerva rajčín)
  • 2 veľké rajčiny
  • sušené alebo čerstvé bylinky – bazalka, tymián, oregano, petržlen
  • 100 ml vody/vývaru
  • 100ml sladkej smotany
  • 50g tvrdého syru (gouda)

Postup:

  • Kuracie prsia umyjeme, osušíme a rozpolíme prípadne pozdĺžne rozdelíme na 3 pláty.
  • Tieto okoreníme soľou a čiernym korením.
  • V panvici si nahrejeme trochu oleja a kuracie prsia zprudka na ňom 2 minúty z každej strany opečieme. Vyberieme a odložíme na tanier.
  • Do toho istého hrnca dáme múku, cibuľku pokrájanú na drobno a maslo. Krátko opečieme za stáleho miešania a potom odoberieme z ohňa a zalejeme vodou.
  • Dobre rotrepeme vareškou alebo metličkou aby zanikli prípadne hrčky.
  • Rajčiny si postrúhame na hrubo (pri strúhaní stačí rozpoliť rajčinu a strúhať dužinu, šupka automaticky ostane na záver ako odpad). Pridáme ich k zápražke.
  • Následne prilejeme rajčinovú šťavu a mäso vrátime do hrnca. Prikryté dusíme ešte 10 minúť.
  • Prilejeme smotanu a dochutíme omáčku soľou, čiernym korením, posekanými bylinkami ako aj roztlačeným strúčikom cesnaku.
  • Do omáčky pridáme postrúhany syr a nechámeho ho rozpustiť.
  • Na záver pridáme do omáčky kuracie prsia a už len krátko ohrejeme. Pred servírovaním posypeme pokrájaným petržlenovou vňaťou prípadne píniovými orieškami.
  • Aké zemiaky použiť na šalát, lokše či halušky? Aké typy zemiakov existujú?

    Aké zemiaky použiť na šalát, lokše či halušky? Aké typy zemiakov existujú?

    Zaiste ste sa s tým stretli, v obchode je veľký výber zemiakov, väčšinou sa orientujeme pri kúpe podľa ich vzhľadu, veľkosti balenia či ceny. Avšak zemiaky nie sú všetky rovnaké – rôzne odrody majú nielen rôzne konzistencie ale takisto aj rozdielny podiel škrobu a tak nie každý druh sa hodí […]


  • Šťavnaté rezy Margot

    Šťavnaté rezy Margot

    Ako dieťa som nikdy neodolala tyčinke Margot, tá chuť kokosovej drte a tomu tmavej čokolády ma uchvátila. Ako dospelá som začala túto dobrotu používať aj pri pečení a jednoznačným vyvrcholením týchto snáh sú rezy margot. Ich základ je šťavnaté čokoládové cesto s krásne nadýchaným čokoládovým krémom a zakončený vrstvou postrúhanej […]


  • Ako pripraviť lahodné lasagne bolognese

    Ako pripraviť lahodné lasagne bolognese

    Zaiste ste už mali možnosť vyskúšať v reštaurácii lasagne s boloňskou omáčkou. Správne pripravené sú nielen šťavnaté alebo aj tak lahodné a jemné, že sa doslova rozplývajú na jazyku. Takéto Lasagne si môžete pripraviť aj doma, postačia vám lasagne pláty, ktoré nemusíte predvariť. Okrem toho budete už len potrebovať bešamelovú […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*