Kuracie prsia v rajčinovej omáčke “pomodoro”, recept do 15 minút

Kuracie prsia sa už klasicky hodia do rýchlej kuchyne. Za pár minút je možné vykúzliť z nich chutné sýte jedlo, ako aj napríklad tieto kuracie prsia v krásne krémovitej omáčke z rajčín, smotany a byliniek.

Suroviny:

  • 500g kuracích pŕs
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 PL hl. múky
  • 2 PL masla
  • 500ml rajčinovej passaty (alebo konzerva rajčín)
  • 2 veľké rajčiny
  • sušené alebo čerstvé bylinky – bazalka, tymián, oregano, petržlen
  • 100 ml vody/vývaru
  • 100ml sladkej smotany
  • 50g tvrdého syru (gouda)

Postup:

  • Kuracie prsia umyjeme, osušíme a rozpolíme prípadne pozdĺžne rozdelíme na 3 pláty.
  • Tieto okoreníme soľou a čiernym korením.
  • V panvici si nahrejeme trochu oleja a kuracie prsia zprudka na ňom 2 minúty z každej strany opečieme. Vyberieme a odložíme na tanier.
  • Do toho istého hrnca dáme múku, cibuľku pokrájanú na drobno a maslo. Krátko opečieme za stáleho miešania a potom odoberieme z ohňa a zalejeme vodou.
  • Dobre rotrepeme vareškou alebo metličkou aby zanikli prípadne hrčky.
  • Rajčiny si postrúhame na hrubo (pri strúhaní stačí rozpoliť rajčinu a strúhať dužinu, šupka automaticky ostane na záver ako odpad). Pridáme ich k zápražke.
  • Následne prilejeme rajčinovú šťavu a mäso vrátime do hrnca. Prikryté dusíme ešte 10 minúť.
  • Prilejeme smotanu a dochutíme omáčku soľou, čiernym korením, posekanými bylinkami ako aj roztlačeným strúčikom cesnaku.
  • Do omáčky pridáme postrúhany syr a nechámeho ho rozpustiť.
  • Na záver pridáme do omáčky kuracie prsia a už len krátko ohrejeme. Pred servírovaním posypeme pokrájaným petržlenovou vňaťou prípadne píniovými orieškami.
  • Zápisník receptov, predpredaj začal so zľavou

    Zápisník receptov, predpredaj začal so zľavou

    Mám pre Vás novinku, ktorá ma naozaj veľmi napĺňa radosťou a o ktorú sa chcem s vami podeliť. Po intenzívnych prípravách som pre Vás prichystala tento skvelý zápisník receptov, ktoré hádam ocení každá gazdinka, ktorá rada varí či pečie. Zápisník bude v predaji od 14.12.2022. Ak nechcete dovtedy čakať, môžete […]


  • Kurča Frikassee – tradičný nemecký pokrm

    Kurča Frikassee – tradičný nemecký pokrm

    Kuracie Frikassee je obľúbený nemecký pokrm, ktorý je síce velmi lahodný ale tiež relatívne časovo náročný na prípravu. Toto tradičné nemecké jedlo sa pripravuje z kurčaťa, ktoré sa najskôr varí podobne ako na vývar, následne sa vývar zleje a kurča ošklbe z mäsa. Potom sa vyrobí z vývaru svetlá omáčka […]


  • Obložené chlebíčky, Canapes

    Obložené chlebíčky, Canapes

    Ak je niečo typické pre slovenskú kuchyňu a občerstvenie pre hostí, tak sú to práve obložené chlebíčky. Tieto možno pripraviť s maslom, majonézou či nátierkou podľa chuti ako základ a potom dozdobiť či už salámou, syrom alebo zeleninou. Pozrite si aj môj recept na paprikovú nátierku s kešu orieškami.


  • Orientálna šošovicová polievka

    Orientálna šošovicová polievka

    Táto šošovicová polievka je nielen sýta ale aj super aromatická. Chuťovo dominuje korenie Ras el Hanout, ktoré je typické pre arabský kontient a okrem kukurmy spája tiež chuť kmínu, koriandru, čili, feniklu a iných byliniek. Tiež výborné korenie na pečené zemiaky či pečenú zeleninu. Túto aromatickú obdobu klasickej polievky vrelo […]


Leave a Comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *